Menu
 

Salaspils novadā pieņemts lēmums neatbalstīt ieceri prettrokšņa sienas izbūvei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - arhīvs Vizualizācija - arhīvs

Ņemot vērā iedzīvotāju paustos viedokļus, Salaspils novada domes sēdē pieņemts lēmums neatbalstīt VSIA “Latvijas Valsts ceļi” būvniecības ieceri prettrokšņa sienas izbūvei Salaspils novadā. Tāpat nolemts aicināt  VSIA “Latvijas Valsts ceļi” sadarbībā ar Salaspils novada pašvaldību kopīgi izstrādāt projektu trokšņu samazināšanai gar autoceļu A6, izmantojot koku un krūmu stādījumus vai citus inovatīvus risinājumus, kas atbilstu pilsētvides un iedzīvotāju dzīves vides prasībām, liecina pašvaldības informācija.

1.maijā noslēdzās sabiedriskā apspriešana par VSIA "Latvijas Valsts ceļi" ieceri prettrokšņa sienas būvniecībai gar A6 autoceļu Salaspils pilsētā. Savu viedokli salaspilieši varēja paust, aizpildot anketu izdevumā “Salaspils Vēstis”, kā arī uzrakstot iesniegumu pašvaldībai, bet sabiedriskās apspriešanas sapulce notika 21. aprīlī. 

Trīs mēnešu laikā tika saņemti 365 iedzīvotāju viedokļi, no kuriem vairāk nekā 92% ieceri neatbalsta, bet 7,4% respondentu uzskata, ka siena ir nepieciešama. Izvērtējot visus iesniegumus, tika konstatēts, ka 243 personas (66,6% no kopējā respondentu skaita) dzīvo tiešā A6 autoceļa tuvumā (Celtnieku, Maskavas, Enerģētiķu un Skolas iela). No šiem iedzīvotājiem pret sienas būvniecību balsojuši 225. Arī pārējo salaspiliešu vidū dominē viedoklis, ka trokšņa siena nav vajadzīga.

Galvenokārt trokšņa sienas būvniecību cilvēki neatbalsta, jo, realizējot ieceri, tiks izcirsti koki, tiks aizsegts skats uz Daugavu, kā arī vizuālais risinājums respondentiem šķiet neveiksmīgs. Tā vietā iedzīvotāji ieteikuši prettrokšņu pasākumus veikt kopā ar Botāniskā dārza speciālistiem, lai veidotu jaunus stādījumus un samazināt transporta kustības atļauto ātrumu līdz 30 km/h, vēsta pašvaldībā. 

Savukārt kā galvenais arguments sienas nepieciešamībai tika minēts pārsniegtais trokšņa līmenis dzīvojamā teritorijā. Tas arī bija projekta mērķis – samazināt autoceļa A6 satiksmes radītā trokšņa ietekmi uz dzīvojamo apbūvi. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.