Menu
 

Ekspluatācijā nodoti divi ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu posmi Jūrmalā

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Jūrmalas pilsētā pabeigti un ekspluatācijā nodoti ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūves darbi posmā Buļļuciems-Bulduri, kā arī Dzintaros un Majoros, aģentūru LETA informēja pilnsabiedrības "Rere vide 1" pārstāvji.

Posmā Buļļuciems-Bulduri ir izbūvēts ūdensapgādes tīkls 6,8 kilometru garumā ar pievienojumiem 202 patērētājiem, kā arī kanalizācijas tīkls 10 kilometru kopgarumā ar pievadiem 271 patērētājam.

Vides infrastruktūras būvdarbus saskaņā ar SIA "Jūrmalas ūdens" pasūtījumu veica pilnsabiedrības "Rere vide 1" speciālisti.

Modernizācijas darbos šajā posmā uzbūvētas arī divas sūkņu stacijas un veikta izbūvētās sadzīves kanalizācijas pārsūknēšanas stacijas vadības sistēmas integrācija ar esošo Jūrmalas ūdens vadības sistēmu, kā arī pārbūvēti ārējie gāzes sadales tīkli un elektroapgādes un sakaru tīkli. Tāpat veikta arī brauktuvju atjaunošana, izveidojot uz ielām jaunu asfaltbetona segumu un grants segumu, izbūvēti divi ātrumvaļņi Viestura ielā. Projekta ietvaros veikti arī zālāja atjaunošanas un betona bruģakmens ieklāšanas darbi.

Savukārt Dzintaros un Majoros būvdarbi veikti divos objektos, paplašinot ūdensapgādes ārējos sadalošos tīklus turpat 16 kilometru garumā un ārējos sadalošos kanalizācijas tīklus gandrīz 15 kilometru garumā. Izbūvēta arī lietus kanalizācija, veikta gāzes apgādes tīklu pārbūve un elektroapgādes un elektronisko sakaru tīklu izbūve. Arī šajā posmā veikti ceļu seguma atjaunošanas darbi, ieklājot gan asfaltbetona, gan grants segumu, un izveidojot zaļo zonu.

Darbu rezultātā Dzintaros ir uzbūvēta kanalizācijas sūkņu stacija, integrējot jaunās pārsūknēšanas stacijas vadības sistēmu jau esošajā Jūrmalas ūdens ūdenssaimniecības sistēmā. Šajā objektā dzelzceļa šķērsojuma divās vietās tika izbūvēta pašteces kanalizācijas tīklu aizsargčaula, izmantojot mikrotunelēšanas metodi.

Būvdarbi abos posmos ilga gandrīz divus gadus.

Darbi veikti saskaņā ar starptautiski atzītu būvniecības praksi un Starptautiskās Inženierkonsultantu federācijas jeb FIDIC ("International Federation of Consulting Engineers") būvniecības darbu līguma noteikumiem.

Būvniecības ierosinātājs ir "Jūrmalas ūdens", būvprojekta izstrādātājs, būvuzraugs SIA "Firma L4", galvenais būvdarbu veicējs - pilnsabiedrība "Rere vide 1". Posma Buļļuciems-Bulduri līgumcenu veido 3 603 302,28 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet Dzintaros un Majoros jaunā infrastruktūra izbūvēta par 7 085 057,10 eiro bez PVN.

Būvdarbu līgumus abos posmos "Jūrmalas ūdens" īstenojis Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Jūrmalas ūdenssaimniecības attīstība. IV kārta" ietvaros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.