Menu
 

Daudzviet remontēs dabasgāzes apgādes sistēmas, tostarp Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Gaso" Foto - "Gaso"

Siltie gada mēneši ir laiks, kad AS "Gaso" veic dažādus gāzes apgādes sistēmas rekonstrukcijas darbus Latvijas gazificētajos reģionos. Šīs rekonstrukcijas ir nepieciešamas, lai padarītu gāzapgādes sistēmu drošāku, skaidro uzņēmumā. Daži darbi gāzes lietotājiem paiet nemanāmi, jo neprasa gāzes padeves pārtraukšanu vai sētu un ielu posmu norobežošanu. Citi liek iedzīvotājiem samierināties ar īslaicīgām, bet tomēr neērtībām.

AS "Gaso" Cēsu iecirknis 2022.gadā turpinās realizēt gāzes izvadu nomaiņas programmu daudzdzīvokļu ēkām Cēsīs, Priekuļos, Siguldā, Valmierā, Variņos un Palsmanē. Šajā gadā plānots veikt 90 izvadu nomaiņu, iespēju robežās darbu veikšanu plānojot ēkās, kurās paredzēti vai notiek siltināšanas darbi.

Darba procesā iespējami gāzes padeves pārtraukumi līdz sešām stundām, par ko "Gaso" iedzīvotājus brīdinās vismaz piecas darba dienas iepriekš. Minēto darbu veikšana būtiski uzlabos gāzesvadu sistēmas drošību, jo, kā rāda statistika, vietās, kur veikta izvadu nomaiņa, noplūdes iespējamība samazinās līdz minimumam, norāda uzņēmumā.

Tāpat šajās pilsētās plānota arī zemā spiediena hidroslēgu un kondensātsavācēju likvidēšana vai nomaiņa ar bezaku noslēgierīcēm. Arī šos darbi primāri tiek plānoti vietās, kur paredzēta pagalmu labiekārtošana vai seguma nomaiņa. Pārsvarā šajā procesā gāzes padeves pārtraukumi netiek plānoti vai tiek plānoti uz laiku, kas nepārsniedz divas stundas. Procesa laikā tiek likvidētas novecojušās tīkla ierīces, kas izbūvētas galvenokārt uz sašķidrinātās gāzes sistēmām pirms 30 un vairāk gadiem, un uzstādītas efektīvas, drošas bezaku noslēgierīces, kas paaugstina dabasgāzes sistēmu drošību.

Kā vēsta uzņēmuma pārstāvji, Siguldā jūlijā AS "Gaso" plāno sadales gāzesvada izbūvi pa Pēteralas, Mazo Pēteralas un Pavasara ielu gandrīz 700 m garumā, kas nodrošinās gazifikācijas iespējas jaunbūvējamām privātmājām. Būtiskus traucējumus transporta kustībai un iedzīvotājiem šo darbu veikšana neradīs. Ievadu pārbūve paredzēta Jaunatnes ielā 1, Siguldā, Helmaņa ielā 7 un 9, Siguldā, Pulkveža Brieža ielā 84/86 un 10, Siguldā, Lāčplēša ielā 6, Siguldā, Ata Kronvalda ielā 5, Siguldā, Šveices ielā 35, Siguldā, Leona Paegles ielā 8, Siguldā, Krišjāņa Barona ielā 12, Siguldā, savukārt hidroslēgu pārbūve - Leona Paegles ielā 5, 11 un 13, Siguldā, Pulkveža Brieža ielā 84/86, Siguldā, Krišjāņa Barona ielā 12, Siguldā, Jaunatnes ielā 1, Siguldā.

Visus darbus paredzēts pabeigt no jūnija līdz septembrim, un pirms darbu uzsākšanas tie tiek saskaņoti ar konkrēto māju apsaimniekotāju un/vai zemes īpašnieku, kā arī vismaz piecas dienas pirms darbu uzsākšanas "Gaso" informēs iedzīvotājus, ja paredzēta gāzes padeves atslēgšana. Grafikos ir iespējamas izmaiņas, jo primāri tiek veikta ievadu pārbūve ēkās, kur notiek siltināšanas darbi vai plānota pagalma labiekārtošana.

AS "Gaso" ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā, kas nodrošina dabasgāzes piegādi no pārvades sistēmas līdz gala patērētājiem. Uzņēmums nodrošina sadales infrastruktūras attīstību, dabasgāzes pieslēgumu izbūvi, sistēmas ekspluatāciju un dabasgāzes uzskaiti, kā arī avārijas dienesta darbību. AS "Gaso" ir dibināta 2017.gada 22.novembrī, nodalot no AS "Latvijas gāze" sadales sistēmas darbību un izpildot Eiropas Savienības un valsts prasības par dabasgāzes sadales sistēmas neatkarības nodrošināšanu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "Latvijas gāze", AS "Gaso" ir pilnībā regulēts uzņēmums un darbojas tikai Latvijas teritorijā, atgādina "Gaso".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.