Menu
 

Skates "Gada labākā būve Latvijā" finālam izvirzīti četri objekti Mārupes novadā, Jūrmalā un Getliņos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2021” žūrija prezentēšanai finālā 16.jūnijā izvirzījusi vairāk nekā 30 objektus deviņās nominācijās. To skaitā ir četras Pierīgas novados un Jūrmalā tapušās būves.

Nominācijā “Ražošanas ēka” finālā iekļauta daudzstāvu autostāvvieta Mārupē, Daibes ielā 27, un bioloģisko atkritumu pārstrādes iekārta Getliņu poligonā Stopiņu pagastā. Nominācijā “Ainava” piecu finālistu skaitā ir Ķemeru parka un ielu pārbūve un restaurācija Jūrmalā, bet nominācijā “Koka būve” izvirzīta Jaunmārupes bērnudārza jaunbūve Ozolu ielā 2.

Kā ziņots iepriekš, skates otrajai kārtai bija izvirzīts vairāk nekā 60 objektu, tajā skaitā arī ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūve Jūrmalā, vides objekts "Jūrmalas pilsētas robežzīme", Nacionālā botāniskā dārza Vides izglītības un informācijas centra ēkas pārbūve un ēkai pieguļošās teritorijas labiekārtojums Salaspilī, kā arī Saulkrastu estrādes pārbūve.

Kā liecina skates “Gada labākā būve Latvijā 2021” rīkotāju informācija, visas skatei pieteiktās būves būs apskatāmas skates gadagrāmatā, kas šogad tiks izdota jau septīto gadu, un vienu tās eksemplāru bez maksas varēs saņemt katras skatei pieteiktās būves pārstāvis.

Latvijas Būvnieku asociācijas un Latvijas Būvinženieru savienības sadarbībā ar 21 profesionālo biedrību un nozares institūciju rīkotā skate “Gada labākā būve Latvijā” šogad notiek 24.reizi. Tās ietvaros žūrija vērtēja vairāk nekā 60 pērn ekspluatācijā nodotās būves, infrastruktūras un ainavu objektus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.