Menu
 

Parakstīs Salaspils Intermodālā kravu termināļa būvprojektēšanas līgumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - www.facebook.com/RailBalticaGlobalProject Attēls - www.facebook.com/RailBalticaGlobalProject

16.jūnijā topošā "Rail Baltica" Salaspils Intermodālā kravas termināļa teritorijā parakstīs būvprojekta izstrādes līgumu. Plānotais "Rail Baltica" Salaspils Intermodālais kravas terminālis apvieno unikālu priekšrocību komplektu, lai nākotnē būtiski celtu Latvijas loģistikas nozares un kravu pārvadājumu konkurētspēju Baltijas reģionā. Salaspils kravas terminālis nodrošinās "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas saslēgumu ar esošo dzelzceļa tīklu un valsts nozīmes autoceļiem, informē SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" pārstāvji.

Līguma parakstīšanas pasākumā, kas norisināsies plānotā termināla teritorijā Salaspils novadā, tiksies "Rail Baltica" projekta īstenotāji un konkursa uzvarētāji. Piedalīsies satiksmes ministrs Tālis Linkaits, SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris, Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, AS "RB Rail" tehniskais direktors Latvijā Ēriks Diļevs, kā arī būvprojektēšanas un autoruzraudzības konkursa uzvarētāju - personu apvienības "SIA BRD projekts, Sintagma S.R.L." pārstāvji, apvienība sastāv no SIA "BRD projekts" (Latvija) un "Sintagma S.R.L." (Itālija).

Salaspils Intermodālais kravu pārkraušanas terminālis nodrošinās konteinerkravu pārkraušanu gan uz 1435 mm platuma dzelzceļu, gan 1520 mm platuma dzelzceļu, gan autotransportu, kā arī kravas auto puspiekabju iekraušanu un izkraušanu specializētajos vilcienu vagonos ar to secīgu transportēšanu gan pa "Rail Baltica", gan 1520 mm dzelzceļa platuma tīklu. Plānots, ka būvprojektam jābūt izstrādātam 2024.gadā, norāda "Eiropas Dzelzceļa līniju" pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.