Menu
 

Prasot papildu finansējumu, uzņēmējs kavējas ar darbu veikšanu Krimuldas vidusskolas stadionā

  • Autors:  sigulda.lv
Foto - krimulda.lv Foto - krimulda.lv

Siguldas novada pašvaldība informē, ka ir radušās domstarpības par Krimuldas vidusskolas stadiona atjaunošanas darbiem.

Uzņēmējs SIA “Buildimpeks”, kurš pērn finansiālu problēmu un arī laikapstākļu dēļ nevarēja pabeigt darbus, šajā gadā prasa papildu finansējumu, atsaucoties uz preču sadārdzinājumu. Savukārt pašvaldība uzskata, ka nav pamata veikt papildu apmaksu, jo būvuzņēmēja vainas dēļ darbi netika paveikti pērn, tomēr ir gatava izskatīt pārcelto darbu sadārdzinājumu, ja būvuzņēmējs iesniegs precīzu un korektu sadārdzinājuma pieteikumu, kas ir atbilstošs normatīvo aktu prasībām. Šādu dokumentu SIA “Buildimpeks” pašvaldībai joprojām nav iesniedzis.

Būvuzņēmējs izteicis nepieciešamību būvdarbu nodošanas termiņu pagarināt līdz 15. augustam, papildus lūdzot aptuveni 20 tūkstošu eiro sadārdzinājumu. Papildus tam pašvaldība veikusi atsevišķu atlikto darbu cenu aptauju pie vairākiem uzņēmējiem, lai izpētītu esošos tirgus situāciju šādu darbu izpildē. Tādējādi būs iespēja adekvāti salīdzināt uzņēmēja piedāvāto sadārdzinājumu.

Pašvaldība ir saņēmusi informāciju, ka būvuzņēmējam ir nenokārtas finanšu saistības pret apakšuzņēmēju, tādējādi tās primāri jārisina pašam uzņēmējam, ne pašvaldībai. Patlaban Siguldas novada pašvaldības atbildīgie speciālisti un juristi mēģina vienoties ar būvuzņēmēju, ka SIA “Buildimpeks” darbus tomēr paveic un atrisina situāciju bez tiesvedības. Pretējā gadījumā pašvaldība lauzīs noslēgto līgumu, uzsāks tiesvedību, kā arī būs nepieciešams veikt jaunu iepirkuma procedūru atlikto darbu paveikšanai Krimuldas vidusskolas stadionā.

Lai nodotu stadionu ekspluatācijā, tam vēl jāveic skrejceļa seguma ieklāšana, trenažieru montāža, tablo programmēšana un pielāgošana, kā arī citi sīki noslēguma darbi. Šo darbu veikšanai pērn uzņēmējs lūdza darbu pagarinājumu, lai gan stadiona būvdarbiem vajadzēja noslēgties jau 2021. gadā.

Jau ziņots, ka Krimuldas vidusskolas stadions pēc rekonstrukcijas būs lielākais stadions Siguldas novadā un tur varēs ne tikai organizēt mūsdienīgas sporta nodarbības Krimuldas vidusskolas audzēkņiem, bet arī rīkot plašāka mēroga sacensības, piemēram, futbolā. Krimuldas vidusskolas stadiona rekonstrukciju veic SIA “Buildimpeks”, un kopējās būvniecības izmaksas ir turpat 1,5 miljoni eiro.

Papildus tam Krimuldas vidusskolas stadiona rekonstrukcijas laikā izbūvēta arī velotrase, kas jau ir pieejama brīvā laika pavadīšanai un sportošanai. Trase veidota ar dažādu augstumu uzbērumiem, virāžām, platformām, kuras mērķtiecīgi savirknētas, lai sniegtu iespēju attīstīt ātrumu, izmantojot gravitācijas un ķermeņa smaguma centra savstarpējo mijiedarbību. Trase sastāv no dažādu grūtības pakāpju elementiem un ir piemērota visu līmeņu lietotājiem ar kalnu divriteņiem, skeitbordiem, skrejriteņiem, skrituļslidām, longbordiem un BMX.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.