Menu
 

Ķekavas novada peldvietā Dambītis līdz jūlija vidum nepaaugstinās ūdens līmeni

  • Autors:  LETA
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada peldvietā Dambītis līdz jūlija vidum netiks paaugstināts ūdens līmenis, kas mazinās iespējas tur baudīt ūdens priekus, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Zema ūdens līmeņa saglabāšana Ķekaviņā paredzēta, jo tas nepieciešams Ķekavas apvedceļa būvdarbu laikā.

Ūdens līmenis tiks paaugstināts ne agrāk kā 18.jūlijā. Pašvaldība iedzīvotājus aicina izmantot citas labiekārtotās atpūtas vietas.

Atpūtas vieta Dambītis atrodas Ķekavā Zīlēnu ielas galā. Šajā vietā ir izveidota pieeja pie Ķekavas upītes, labiekārtota peldvieta, divas piknika vietas ar iespēju kurināt ugunskuru un ir ierīkotas malkas novietne.

Šeit ir arī ierīkoti soliņi, izvietota pārģērbšanās kabīne, šūpoles un labierīcības.

Jau ziņots, ka 2021.gada jūlijā tika noslēgts līgums par Ķekavas apvedceļa izbūvi, kas ir Baltijas valstīs pirmais vērienīgais publiskās un privātās partnerības projekts ceļu būvniecībā, kas tiks īstenots pēc "projektēt-būvēt-finansēt-uzturēt" modeļa.

Lai nodrošinātu Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanu, tai skaitā tā projektēšanu, būvniecību, finansēšanu un uzturēšanu, Satiksmes ministrijai tika dota atļauja laikposmā no 2021. līdz 2043.gadam uzņemties valsts budžeta ilgtermiņa saistības, kas nepārsniedz 265,729 miljonus eiro, bruto pieejamības maksājuma segšanai, un valsts budžeta ilgtermiņa saistības 38,205 miljonu eiro apmērā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksājumiem.

Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2023.gada beigām, savukārt ceļa uzturēšanu privātais partneris veiks vēl 20 gadus pēc būvdarbu pabeigšanas, līdz ar ko visa publiskās un privātās partnerības projekta pabeigšana plānota 2043.gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.