Menu
 

Valsts piešķīrusi 85% mērķdotāciju trīs projektu realizācijai Siguldas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj

Siguldas novada pašvaldība saņēmusi informāciju, ka Ministru kabinets nolēmis piešķirt 2 miljonu eiro mērķdotāciju triju Siguldas novadā esošu projektu realizācijai: ēkas un teritorijas sakārtošanai Birzes ielā 4, Allažu pagastā, Siguldas pagasta Kultūras nama fasādes atjaunošanai un siltināšanai, kā arī A2 krustojuma 3.un 4.kārtas pārbūves darbiem, tostarp Ventas ielas atjaunošanai.

Kā vēsta pašvaldībā, projektu realizācija tiks uzsākta jau šajā būvniecības sezonā un pabeigta 2023.gadā, turklāt no pašvaldības šiem projektiem paredzēts līdzfinansējums 15% apmērā, sadalot to gan šajā, gan nākamajā budžeta gadā. Šo projektu līdzfinansēšanai pašvaldības budžetā rezervēti turpat 353 tūkstoši eiro.

Allažos notiks pirmsskolas izglītības iestādes ēkas fasādes un jumta siltināšana, kā arī logu nomaiņa un pirmsskolas izglītības iestādes teritorijas labiekārtojums. Šī projekta kopējās plānotās izmaksas ir 709 100 eiro, no kurām valsts kā mērķdotāciju plānots piešķirt 602 735 eiro.

Siguldas pagastā tiks realizēta vienkāršotā fasādes atjaunošana un lietus ūdens kanalizācijas novadīšana ēkai Zinātnes ielā 7 un 7B, kas ir Siguldas pagasta Kultūras nams, kā arī Siguldas novada administrācijas ēka, kurā atrodas Teritorijas attīstības pārvalde, citi pašvaldības speciālisti, kā arī Sociālais dienests. Šī projekta kopējās plānotās izmaksas noteiktas 676 028 eiro apmērā, no kurām valsts mērķdotāciju plānots piešķirt 574 624 eiro.

Savukārt autoceļa A2 un Pulkveža Brieža ielas krustojuma un piegulošo ielu pārbūvē Siguldā plānots īstenot 3. un 4. kārtas būvdarbus, kuru laikā plānots pārbūvēt arī Ventas ielas segumu. Kopējās plānotās projekta izmaksas ir 967 813 eiro, no kurām valsts mērķdotāciju plānots piešķirt 822 641 eiro apmērā.

Precīzas projektu īstenošanas izmaksas un mērķdotācijas apmērs būs zināmas tad, kad iepirkumu rezultātā tiks noslēgti būvniecības līgumi.

Kopumā Ministru kabinets no valsts budžeta mērķdotācijas piešķīris 54 projektiem, kas tiek realizēti Latvijas pašvaldību teritorijās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.