Menu
 

Saeimas Budžeta komisija atbalsta ieceri par 40,4 miljoniem eiro palielināt pašvaldībām pieejamos līdzekļus Ukrainas bēgļu atbalstam

  • Autors:  LETA
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien atbalstīja ieceri par 40 381 272 eiro palielināt līdzekļus pašvaldībām atbalsta sniegšanai Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Līdzekļi paredzēti primārā atbalsta sniegšanai, kā arī atlīdzībai fiziskām un juridiskām personām par Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanu un pašvaldībām uzlabojumu veikšanai pašvaldību ēkās. Vienlaikus pagarināts termiņš pašvaldību faktisko izdevumu segšanai līdz 2022.gada 31.jūlijam. Iepriekš termiņš bija noteikts līdz 2022.gada 30.aprīlim.

Līdz ar to kopumā no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai tiks piešķirts finansējums, kas nepārsniedz 53 379 104 eiro.

Finansējums paredzēts, lai segtu izdevumus, kas pašvaldībām radušies, nodrošinot atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, tai skaitā izmitināšanas un ēdināšanas nodrošināšanai, sociālā atbalsta nodrošināšanai, izglītības nodrošināšanai un valsts pārvaldes pakalpojumu pieteikšanas atbalstam.

Ja pašvaldību faktiskie izdevumi līdz 31.jūlijam ir mazāki, nekā paredzēts, un minētais finansējums netiek izmantots pilnā apmērā, to drīkst izmantot arī pašvaldību faktisko izdevumu segšanai pēc 2022.gada 31.jūlija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.