Menu
 

Video: Ulbrokas vidusskolas sākumskolas piebūves pamatos svinīgi iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākotnes paaudzēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - Ropažu novada pašvaldība Foto, video - Ropažu novada pašvaldība

20.jūnijā Ulbrokas vidusskolas sākumskolas piebūves pamatos svinīgi iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākotnes paaudzēm, informē Ropažu novada pašvaldības pārstāvji.

Svinīgajā pasākumā ar uzrunu visus pagodināja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, Ropažu novada pašvaldības priekšsēdētāja Vita Paulāne, būvniecības uzņēmuma SIA "Lagron" valdes loceklis Nikolajs Ružanskis, autoruzraudzības uzņēmuma SIA "BM-projekts" projektu vadītājs Toms Priede, SIA "BaltLine Globe" atbildīgais būvuzraugs Kristaps Priede un Ulbrokas vidusskolas direktors Normunds Balabaka. Pasākumā piedalījās arī priekšsēdētājas vietnieki Ainārs Vaičulens un Haralds Burkovskis, pašvaldības deputāti, vidusskolas pedagogi un skolas Padomes pārstāve, pašvaldības iestāžu vadītāji un speciālisti.

Ulbrokas vidusskolā ar katru gadu pieaug izglītojamo skaits, 2021./2022. mācību gadā tas sasniedza 1022 skolēnus. Izglītība pašvaldībai vienmēr ir bijusi prioritāte, tāpēc pašvaldība aktīvi strādā pie kvalitatīvas izglītības nodrošināšanas, attīstot gan mācību iestāžu infrastruktūru, gan izglītības procesus, gan dažādas iespējas skolēniem. Jau 1989.gadā, ieliekot pamatakmeni Ulbrokas vidusskolai, toreizējam Stopiņu novada priekšsēdētājam Ilmāram Albertam Lūsim bija redzējums par vidusskolu, lai bērniem ir iespēja iegūt kvalitatīvu izglītību līdz pat vidusskolas līmenim iespējami tuvāk savai dzīvesvietai. Turpinot iesākto darbu un ņemot vērā iedzīvotāju skaita stabilo pieaugumu novadā, šī gadsimta sākumā Stopiņu novada pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Pumpurs rosināja paplašināt vidusskolas telpas un tika rasts risinājums uzbūvēt skolai 4.stāvu. "Šobrīd ir pienācis brīdis iet soli tālāk, jo Ulbrokas vidusskola aug un attīstās līdz ar novadu," skaidro pašvaldībā.

Darbs pie sākumskolas piebūves projekta izstrādes uzsākts Stopiņu novadā 2018.gadā. Ropažu novada Stopiņu pagastā 2022.gada pavasarī tika uzsākti Ulbrokas vidusskolas sākumskolas piebūves būvniecības darbi. Projekta ietvaros plānots izbūvēt plašāku skolas esošo ēdamzāli, veidojot piebūvi pirmā stāva līmenī papildu 276,30 m2 apjomā un sākumskolas ēku 1717,10 m2 apjomā kā atsevišķi stāvošu būvapjomu. Sākumskolas piebūvei paredzēts savienojums ar esošās skolas ēkas kāpņu telpu otrā stāva līmenī. Jaunās piebūves 1.stāvā būs izvietotas astoņas mācību klases ar rekreācijas zonu, vingrošanas zāle ar ģērbtuvēm, tualetes un dušas telpām. Gaitenī, netālu no ēkas galvenās ieejas, izvietota medmāsas telpa ar divām palīgtelpām. Savukārt 2.stāvā paredzēta pasākumu zāle ar palīgtelpām un vestibilu, četras mācību klases, pasniedzēju telpas, bibliotēka, datoru un mūzikas klases. 3.stāvā tiks izbūvētas tehniskās telpas skolas ventilācijas nodrošināšanai. Plānots, ka jaunajās telpās iespēja iegūt izglītību tiks nodrošināta vēl 385 skolēniem.

Būvniecības līgums ir noslēgts ar piegādātāju apvienību "LP", kas sastāv no divām biedrēm: SIA "Lagron" un SIA "Pillar Contractor". Plānotais būvdarbu izpildes laiks ir 12 mēneši no līguma noslēgšanas, un nākamā gada pavasarī plānota darbu pabeigšana. Kopējās būvdarbu līguma izmaksas ir 6 723 271,91 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Finansējums būvniecībai tiek segts no Valsts kases aizdevuma līdzekļiem un pašvaldības budžeta līdzekļiem, vēsta pašvaldībā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.