Menu
 

Strādājošo ukraiņu bēgļu bērniem Olaines novadā nodrošina 246 eiro finansējumu aukles pakalpojumiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Strādājošo ukraiņu bēgļu bērniem Olaines novada pašvaldība nodrošina 246,56 eiro finansējumu aukles pakalpojumiem, liecina novada domes lēmums.

Ar domes lēmumu noteiks pašvaldības atbalsts Olaines novadā reģistrētiem nepilngadīgajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem vecumā no pusotra līdz četriem gadiem, kuri saņem pakalpojumus pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja. Atbalsts ir vienāds ar Olaines novada domes apstiprinātām viena izglītojamā vecumā no pusotra gada līdz četriem gadiem, kas izmanto licencētas aukles pakalpojumus 2022.gadā, vidējām izmaksām mēnesī 246,56 eiro.

Pašvaldības atbalstu piešķir, ja bērns no Ukrainas ir reģistrēts Olaines novadā, bet privātais bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējs ir reģistrēts Izglītības kvalitātes valsts dienesta Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā, tai skaitā, ja pakalpojuma sniedzējs ir Ukrainas civiliedzīvotājs. Tāpat atbalstu var saņemt, ja bērna vecāks, Ukrainas civiliedzīvotājs, ir sācis darba tiesiskās attiecības un ir noslēgts līgums par bērnu uzraudzības pakalpojuma nodrošināšanu starp bērna vecāku un uzraudzības pakalpojuma sniedzēju.

Plānots, ka šādu atbalstu bērni varēs saņemt ne ilgāk kā līdz 2022.gada 31.augustam. Taču Olaines novada pašvaldības komisijai pirmsskolas izglītības vietu un atbalsta piešķiršanai ir tiesības pagarināt pašvaldības atbalsta termiņu atbilstoši valstī pieņemtajiem lēmumiem.

Jau ziņots, ka Krievijas veiktā iebrukuma Ukrainā dēļ uz Eiropu, tostarp Latviju, veidojās plašas bēgļu straumes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.