Menu
 

Ropažu novada iedzīvotāji var nobalsot par 10 pilsoniskās iniciatīvas projektiem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ropažu novada iedzīvotāji var nobalsot par 10 pilsoniskās iniciatīvas projektiem, informē pašvaldība. Līdz 1.maijam Ropažu iedzīvotāji bija aicināti iesniegt idejas un iniciatīvas, kas var pretendēt uz sabiedrības līdzdalības budžeta finansējumu. Nobalsot par projektiem iespējams līdz 4. jūlijam.

Ropažu novadā sabiedrības līdzdalības budžets ir 100 000 eiro. Šis finansējums tiek sadalīts vienādi starp visiem Ropažu novadu veidojošajiem pagastiem un Vangažu pilsētu, attiecīgi katram pagastam vai pilsētai paredzēti 25 000 eiro. Kopumā tika saņemti 17 projektu pieteikumi, pēc komisijas vērtējuma, iedzīvotāju balsojumam nodoti 10 projekti.

Ropažu novada iedzīvotāji vēlas izveidot Dabas bibliotēku, ierīkojot publiski pieejamus grāmatu skapjus. Ikkatrs iedzīvotājs šajā skapī varēs paņemt sev tīkamo grāmatu un pēc izlasīšanas to novietot atpakaļ, kā arī papildināt grāmatu skapi ar savām, jau izlasītajām grāmatām. 

Tiek piedāvāts labiekārtot Ulbrokas ezera Dienvidu krastu pie Pārupes ielas. Šeit iecerēts izveidot ugunskura vietu, izvietot piknika galdus un solus, atkritumu tvertnes, uzbērt pludmales smilšu segumu un ierīkot dekoratīvos  apstādījumus.

Veicinot iedzīvotājiem pieejamu vidi sporta aktivitātēm brīvdabā, tiek rosināts Upesciemā uzstādīti āra trenažierus, kas pielāgojami katra fiziskajām spējām un treniņa intensitātei. Paredzamais izvietojums - pie Berģu pamatskolas.

Vangažos iedzīvotāji vēlas izvedot kluso gaismas skvēru. Te iecerēts izveidot celiņus, uzlabot zālāja kvalitāti, izzāģēt bīstamos kokus, uzstādīt soliņus, velonovietnes un atkritumu tvertnes. Iecerēts ierīkot saules bateriju apgaismojumu, sfēriskos spoguļus gar piebrauktuvi un ēkas stūri.

Gaidas ciemā iedzīvotāji vēlas izveidot norobežotu bērnu rotaļu kompleksu, aktivitāšu laukumu uz viena no pašvaldībai piederošajiem zemesgabaliem.

Zaķumuižas stadionā plānots ierīkot bērnu aktivitāšu taku - ieklāt sporta segumu un uzstādīt trīs āra aktivitāšu objektus.

Piķurgas labajā krastā no Ulbrokas Dzirnavezera līdz Audēju namiņam iecerēts izveidot koka seguma pastaigu taku, veidojot laipas pāri Piķurgas pietekām. Takas garums plānots aptuveni 150 metri.

Kākciemā iedzīvotāji vēlas izveidot atpūtas vietas ciema parka teritorijā, uzstādīt divus galdu komplektus ar četriem soliem un piecus atsevišķus solus, kā arī trīs betona atkrituma urnas ar skārda ieliktņiem.

Rumbulā plānots izveidot no satiksmes norobežotu bērnu rotaļu laukumu, kas būtu segts ar gumijas flīzēm un aprīkots ar horizontālu marķējumu tautasbumbas, strītbola un minifutbola aktivitātēm.

Savukārt Dzidriņu mežaparkā iecerēta parka attīrīšana un labiekārtošana, uzstādot informatīvās zīmes un izvietojot soliņus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.