Menu
 

Trīs projektu īstenošanai Siguldas novadā piešķirti divi miljoni eiro no valsts budžeta

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Piešķirti divi miljoni eiro no valsts budžeta trīs projektu īstenošanai Siguldas novadā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Allažos notiks pirmsskolas izglītības iestādes ēkas fasādes un jumta siltināšana, kā arī logu nomaiņa un pirmsskolas izglītības iestādes teritorijas labiekārtojums. Šī projekta kopējās plānotās izmaksas ir 709 100 eiro, no kurām valsts kā mērķdotāciju plānots piešķirt 602 735 eiro.

Siguldas pagastā tiks realizēta vienkāršotā fasādes atjaunošana un lietusūdens kanalizācijas novadīšana ēkai Zinātnes ielā 7 un 7b, kas ir Siguldas pagasta kultūras nams, kā arī Siguldas novada administrācijas ēka, kurā atrodas Teritorijas attīstības pārvalde, citi pašvaldības speciālisti, kā arī Sociālais dienests. Šī projekta kopējās plānotās izmaksas noteiktas 676 028 eiro, no kurām valsts mērķdotāciju plānots piešķirt 574 624 eiro.

Savukārt Vidzemes šosejas un Pulkveža Brieža ielas krustojuma un piegulošo ielu pārbūvē Siguldā plānots īstenot 3. un 4.kārtas būvdarbus, kuru laikā paredzēts pārbūvēt arī Ventas ielas segumu. Kopējās plānotās projekta izmaksas ir 967 813 eiro, no kurām valsts mērķdotāciju paredzēts piešķirt 822 641 eiro apmērā.

Projektus sāks realizēt jau šajā būvniecības sezonā, pabeidzot tos nākamajā gadā. No pašvaldības budžeta šiem projektiem paredzēts līdzfinansējums 15% apmērā, sadalot to gan šajā, gan nākamajā budžeta gadā. Šo projektu līdzfinansēšanai pašvaldības budžetā rezervēti gandrīz 353 000 eiro. Precīzas projektu īstenošanas izmaksas un mērķdotācijas apmērs būs zināmas tad, kad iepirkumu rezultātā tiks noslēgti būvniecības līgumi.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām" šāds finansējums 85% apmērā no kopējām izmaksām tika piešķirts augstas gatavības pašvaldību investīciju projektiem, kas nodrošina pilnvērtīgu pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem un sekmē teritorijas attīstību. Tāpat viens no nosacījumiem ir, ka investīciju projektu īstenošanā ne mazāk kā 65% valsts budžeta finansējuma tiek izmantoti līdz 2022.gada 31.decembrim un tiem ir izsniegta būvatļauja. Viss būvniecības apjoms jāīsteno līdz 2023.gada beigām.

Kopumā Ministru kabinets no valsts budžeta mērķdotācijas piešķīris 54 projektiem, kas tiek realizēti Latvijas pašvaldībās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.