Menu
 

Ķekavā no augusta četras ar pusi reizes plāno paaugstināt siltumenerģijas tarifu

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

SIA "Ķekavas nami" jūnija beigās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir iesniegusi pieteikumu siltumenerģijas apgādes tarifa paaugstināšanai četras ar pusi reizes, liecina publikācija oficiālajā vietnē. 

Ja pašlaik spēkā esošais tarifs bez pievienotās vērtības nodokļa ir 39,64 eiro par megavatstundu , bet no pirmā augusta tas būs 181,14 eiro par megavatstundu. Kā savā tīmekļvietnē norāda uzņēmums, tarifa pieaugums saistīts ar dabasgāzes cenas pieaugumu.

Iepriekš uzņēmums informēja, ka 30.jūnijā beidzās SIA "Ķekavas nami" līgums ar AS "Latvijas gāze" par dabasgāzes piegādi siltumenerģijas ražošanai Valdlaučos, Rāmavā, Ķekavā un Daugmalē. Esošais gāzes piegādes līgums nodrošināja vienu no zemākajiem siltumenerģijas tarifiem Latvijā un tika prognozēts ievērojams maksas par ūdens uzsildīšanu un apkuri pieaugums.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Ķekavas novada pašvaldībai pilnībā piederošā SIA "Ķekavas nami" 2021.gadā strādāja ar 4,28 miljonu eiro apgrozījumu un 51 190 eiro zaudējumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.