Menu
 

Pagarina Kauguru atpūtas parka pabeigšanas termiņu

  • Autors:  LETA
Vizualizācija - SIA "K Idea" Vizualizācija - SIA "K Idea"

Jūrmalas dome līdz 31.augustam pagarinājusi Kauguru atpūtas parka un jauniešu mājas būvniecības nodošanas ekspluatācijā termiņu, kā arī piešķīrusi papildu finansējumu projekta pabeigšanai.

Kā liecina informācija pašvaldības tīmekļvietnē, būvdarbu izpilde aizkavējās gada sākumā notikušo spēcīgo vētru radīto izbūvētās infrastruktūras bojājumu dēļ. Būvdarbi līdz ar apkārtnes labiekārtojumu ir gandrīz pilnībā pabeigti, šobrīd tiek veikti papildu darbi objekta sakārtošanai. 

Novērtējot vētras radītos postījumus, eksperti ir apzinājuši 56 bīstamus kokus, kuriem ir izcilāta sakņu sistēma vai radīti stumbru bojājumi. Tos saglabājot, pastāv risks, ka tie var izgāzties vētru laikā, apdraudot parka infrastruktūru un apmeklētāju drošību. Bīstamo koku nozāģēšanai un celmu izraušanai papildus nepieciešami 38 800 eiro.

Kauguru parks paredzēts atpūtai, sportiskām aktivitātēm un publisku pasākumu rīkošanai, jauniešu interešu un profesionālās ievirzes apmācību organizēšanai. Jauniešu mājā būs telpas Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centram, mūzikas, tehniskās un foto studijas izveidei, kā arī daudzfunkcionāla zāle. Daļa telpu tiks iznomātas komersantiem ēdināšanas un aktīvās atpūtas pakalpojumu sniegšanai.

Projektu pašvaldība īsteno ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Projekta izmaksas bez papildu tēriņiem ir 8 953 949 eiro, no tiem ERAF finansējums ir 1,4 miljoni eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.