Menu
 

Pētījumā meklēs piemērotāko bērnudārzu attīstības modeli Ādažu novadā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novadā tiks veikts pētījums, lai noskaidrotu piemērotāko pirmsskolas pakalpojuma attīstības modeli, informē pašvaldība.

Iepriekšējo gadu laikā Ādažu novadā iedzīvotāju skaits palielinājies vidēji par 3,72% gadā, turklāt Ādažu novads iedzīvotāju vecuma ziņā ir viens no "jaunākajiem" Latvijā. Līdz darbaspējas vecumam novadā ir aptuveni 18% iedzīvotāju. 

Gada sākumā pašvaldībā bija deklarēti 2497 bērni vecumā līdz septiņiem gadiem, savukārt Ādažu novada pirmsskolas izglītības iestādēs izglītojamo bērnu skaits bija 1132. 

Līdz ar to ir aktuāls jautājums par vietu trūkumu pašvaldības bērnudārzos, norāda domē. Lai to risinātu pēc iespējas sekmīgāk visa jaunā novada teritorijā, gada sākumā tika izsludināts iepirkums tehniski sociāli ekonomiskā pamatojuma izstrādei efektīvai pirmsskolas izglītības pakalpojumu sniegšanas modeļa attīstībai.

Iepirkuma rezultātā tika noskaidrots, ka sociāli ekonomiskā pamatojuma izstrādi veiks SIA "Safege Baltija". Uzņēmums ir sācis esošās situācijas analīzi, kā arī pieprasījuma pēc pirmsskolas izglītības pakalpojuma un novadā esošā piedāvājuma izvērtējumu.

Paredzēts, ka pētījumā noskaidros atbilstošāko pirmsskolas izglītības iestāžu pakalpojumu sniegšanas modeli, noteiks iespējamās alternatīvas trūkstošo vietu skaita novēršanai, kā arī pamatos vispiemērotākās alternatīvas izvēli.

Lai iegūtu pēc iespējas kvalitatīvāku rezultātu, labākā attīstības modeļa izstrādē iesaistīs gan pašvaldības, gan privātās pirmsskola izglītības iestādes. Pētījumā aicināti iesaistīties arī bērnu vecāki. Anketas esot pieejamas bērnudārzos.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija, līgums ar "Safege Baltija" sociāli ekonomisko pamatojumu efektīvai pirmsskolas izglītības pakalpojumu sniegšanas modeļa attīstībai Ādažu novadā izstrādās par 24 825 eiro.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem uzņēmums "Safege Baltija" reģistrēts 2002.gadā. Biznesa konsultāciju pakalpojuma sniegšanas uzņēmums pērn strādājis ar 89 450 eiro lielu apgrozījumu un 2 640 eiro zaudējumiem. Uzņēmums pieder Francijā reģistrētajai kompānijai "Safege".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.