Menu
 

Ķekavas pašvaldība atbalstīs sešus iedzīvotāju līdzdalības projektus par 30 000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ķekavas novada pašvaldība atbalstīs sešus iedzīvotāju līdzdalības projektus par kopējo summu gandrīz 30 000 eiro.

Kāda privātpersona ierosinājusi izveidot drošu rotaļu laukumu un peldvietu Vecozolu ielas apkaimē.

Dzīvokļu īpašnieku biedrība vēlas izveidot drošu un sakārtotu vidi pie daudzdzīvokļu mājas Gaismas ielā 6. Projekta mērķis ir asfalta seguma atjaunošana daudzdzīvokļu mājas pagalmā un piebraucamajiem ceļiem, risinot lietus ūdens novadīšanu.

Biedrība "Pats sev saimnieks" rosina uzlabot Rakaru ielas infrastruktūras energoefektivitāti. Projekta laikā tiks uzstādīti saules enerģijas paneļi ar jaudu līdz 6 kilovatiem, lai mazinātu biedrības izmaksas un veicinātu atjaunojamās elektroenerģijas ražošanu kopienas ūdensapgādes un ielu apgaismojuma vajadzībām.

Biedrība "Mežinieku apkaimes attīstībai" iesniegusi projektu "Radām vidi sadarbībai", kura mērķis ir veicināt iedzīvotāju aktivitāti un sadarbības prasmes un uzlabot Mežinieku apkaimes infrastruktūru, izvietojot kopienas puķu dobi un iesākot veidot kopīgu pulcēšanās vietu.

Biedrība "Ūdensmalu attīstībai" iecerējusi izveidot drošu un labiekārtotu ūdensmalu Sausās Daugavas Sudrabgārņa krastā Ķekavā, Murdiņos, Dārznieku ielā 13 un Misas upes Kažociņu krastā Baldones pagastā Kažoku ciemā.

Savukārt biedrība "Smilšu iela 9" iecerējusi atjaunot bērnu laukumiņu.

Visi projektu iesniegumi ir apstiprināti finansējuma saņemšanai. Pašlaik notiek līgumu slēgšanas process ar projektu iesniedzējiem, un tie jāpabeidz 12 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.