Menu
 

Iedzīvotāji nav snieguši atsauksmes par Inciema velotrases būvniecības ieceri

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Publiskajā apspriešanā iedzīvotāji nav snieguši priekšlikumus un atsauksmes par Inciema velotrases būvniecības ieceri, informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Siguldas novada būvvalde piecu nedēļu garumā organizēja multifunkcionālās asfalta pumputrases būvniecības ieceres publisko apspriešanu.

Krimuldas pagasta Inciemā paredzēts izbūvēt asfaltētu velotrasi, kura paredzēta bērniem, pieaugušajiem, kā arī pieredzējušiem sporta profesionāļiem, kuri vēlas attīstīt savas braukšanas prasmes un koordināciju.

Tā ir speciāli lokācijai projektēta trase, kas satur dažāda augstuma kalniņus, virāžas un slīpumus. Trase projektēta tā, lai braucējs, izmantojot savas ķermeņa kustības, varētu attīstīt ātrumu, kā arī, lai izvairītos no sadursmēm, visa trase būtu pārredzama no jebkura cita trases punkta.

Trase tiks veidota ar "AC Surf 80" asfalta seguma marku, kas ir pielāgota velosipēdiem, skrituļslidām, skeitbordam un citiem sporta veidiem, kuros brauc ar rotējošiem riteņiem. 

Tiks izbūvēti piekļuves ceļi un uzstādīti labiekārtojuma elementi - soliņi, atkritumu urnas un velo statīvi, kā arī trase tiks apzaļumota. Projekta īstenošanai nepieciešams pārkārtot arī esošo meliorācijas sistēmu.

Būvprojekta izstrādātājs pēc Siguldas novada pašvaldības pasūtījuma ir SIA "City Playgrounds". Velotrases izbūvi Krimuldas pagasta īpašumā "Inciemi" plānots sākt vasarā un pabeigt oktobrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.