Menu
 

Siguldas novadā turpinās grantēto ielu apstrāde ar dubultās virsmas tehnoloģiju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Saglabājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, Siguldas novadā turpinās grantēto ielu un ceļu posmu dubultās virsmas apstrādes darbi. Ievkalnu ielā Krustiņos lielākais apjoms ir jau pabeigts, bet ceļā uz Egļupi no V84 Allažu pagastā ieklāts šķembu pamatslānis, vēsta novada pašvaldībā.

Pēc tam darbi tiks uzsākti uz ceļa Stacija–Eglītes un ceļa posmā uz Inčukalna Jauno kapsētu, kā arī Krimuldas pagastā – Mēness ielā un Saules ielas posmā no Gavēņu līdz Mēness ielai. Savukārt Tirgus ielas posmā no veikala “Elvi” līdz A3 šosejai Krimuldas pagastā tiks veikta asfalta vienlaidus seguma atjaunošana.

Pašvaldībā īpaši atzīmē, ka būvuzņēmējs, plānojot savu darba grafiku, veido to tā, lai labvēlīgos laikapstākļos ielās tiktu paveikti lielākā apjoma darbi, līdz ar to sīkāki darbi, piemēram, pieslēgumu vai pagrieziena rādiusu izveide var notikt vēlāk: “Iedzīvotāji aicināti nesatraukties par šķietami nepabeigtiem darbiem, jo būvuzņēmējs ar citu brigādi atgriezīsies un darbi tiks korekti noslēgti.”

Līdz šim dubultās virsmas apstrāde notikusi Avotu un Upes ielā, Līvkalna ielas atzarā, kā arī Nākotnes ielas posmā no ceļa V83 uz dzelzceļa pusi, Atpūtas ielā, Rasas ielā un Pērsieša ielā, Siguldā. Kopumā šo darbu veikšanai šogad paredzēts finansējums vairāk nekā 687,5 tūkstošu eiro apmērā.

“Dubultās virsmas apstrāde nozīmē, ka uz ceļa tiek uzklāts bitumena un šķembu maisījums divās kārtās, un tas ir asfaltam līdzīgs segums, kas nodrošina komfortablākus braukšanas apstākļus, novēršot grantētā ceļa putēšanu un bedru veidošanos. Tomēr pret šāda seguma ielām jāizturas saudzīgi, nenoslogojot tās ar regulāru smago kravas transporta satiksmi, nedriftējot, nekaisot ar sāli, kā arī neveidojot rievas apledojumā, ja tāds radies,” skaidro Siguldas novada domē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.