Menu
 

Gaidāmi jauni ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi Siguldā, Allažu un Mores pagastā; SPRK aicina paust viedokli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) saņēmusi un izvērtē SIA “Saltavots” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu. Jaunie tarifi Siguldas pilsētā, Allažu un Mores pagastā varētu stāties spēkā šāgada rudenī, informē komisijā.

SIA “Saltavots” apstiprināšanai SPRK 15.jūnijā iesniegusi ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 1,27 EUR/m3 un kanalizācijas pakalpojumu tarifu – 2,15 EUR/m3. Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošajiem, 2022.gada martā SPRK apstiprinātajiem tarifiem, ūdensapgādes pakalpojumu tarifu plānots palielināt par 0,13 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifu – par 0,22 eiro.

Šāgada martā apstiprinātajos tarifos, salīdzinot ar iepriekšējiem tarifiem, tarifa aprēķinos tika izmainīta tikai viena komponente – elektroenerģijas izmaksas. Savukārt jaunā tarifu projekta iesniegšana šāgada jūnijā saistīta ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksu izmaiņām – ir pieaugušas elektroenerģijas, apkures, degvielas izmaksas. Ņemot vērā minimālā un vidējā algu līmeņa, kā arī cenu pieaugumu valstī, ir palielinājušās arī personāla, pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontdarbu izmaksas, skaidro SPRK.

SIA “Saltavots” no 2017. līdz 2022.gada februārim realizēja projektu “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Siguldas notekūdeņu aglomerācijā, V kārta”. Projekta ietvaros tika paplašināta kanalizācijas infrastruktūra, palielinot pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Uzņēmums reģistrēts 1992.gadā, tā 100% kapitāldaļu turētāja ir Siguldas novada pašvaldība.

SPRK aicina lietotājus iepazīties ar tarifu projekta kopsavilkumu un sniegt konstruktīvus priekšlikumus un ieteikumus SPRK (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., 67097200) vai SIA “Saltavots” (26526834, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.). Ar tarifu projekta kopsavilkumu iespējams iepazīties SPRK tīmekļvietnē, kā arī pārskatāmākā veidā – SPRK interaktīvajā infografikā.

Kopējais tarifu projekta izvērtēšanas un lēmuma pieņemšanas laiks ir līdz 120 dienām. Ja izvērtēšanas gaitā ir nepieciešams saņemt no komersanta papildu informāciju par tarifu projektu, SPRK lūdz to iesniegt. Brīdī, kad informācija ir pieprasīta, tarifu projekta izskatīšanas laiks tiek apturēts, bet atsākas, kad komersants informāciju ir iesniedzis SPRK.

Izvērtēšanas laikā SPRK pārbauda izmaksas, kas iekļautas tarifu projektā, un pārliecinās, lai ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi ir tehnoloģiski un ekonomiski pamatoti. Līdz ar to komersanta aprēķinātais un iesniegtais tarifu projekts SPRK izvērtēšanas laikā var mainīties. 

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), norādītie tarifi ir bez PVN, atgādina komisijas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.