Menu
 

Ukrainas valsts piederīgo aptaujas dēļ vasarā Siguldā samazināts Sociālā dienesta darba laiks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Tā kā Siguldas novadā ir vairāk nekā 450 Ukrainas patvēruma meklētāju, atkārtota un datēta anketēšana prasīs vēl vairāk laika jau tā nepilnā sastāvā strādājošam dienesta kolektīvām, kā rezultātā pieņemts lēmums vasarā samazināt klientu pieņemšanas laikus Sociālā dienesta darbiniekiem, vēsta pašvaldība.

Turpmāk Sociālais dienests strādās katru pirmdienu un ceturtdienu no plkst. 8.00 līdz 13.00 un no plkst. 14.00 līdz 18.00 Zinātnes ielā 7 un Rīgas ielā 1, Siguldā, kā arī Nākotnes ielā 1, Mālpilī; katru pirmdienu no plkst. 8.00 līdz 13.00 un no plkst. 14.00 līdz 18.00 Atmodas ielā 2A, Inčukalnā; katru ceturtdienu no plkst. 8.00 līdz 13.00 un no plkst. 14.00 līdz 18.00 Saules ielā 1C, Raganā, Krimuldas pagastā.

Plānots, ka 1.septembrī darbs Sociālajā dienestā tiks atjaunots līdzšinējā kārtībā.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums nosaka, ka tiesības veikt sociālo darbu ir personām, kas ieguvušas otrā līmeņa profesionālo augstāko vai akadēmisko izglītību sociālajā darbā vai karitatīvajā sociālajā darbā. Līdz ar to arvien grūtāk nokomplektēt ne tikai Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta darbinieku kolektīvu, bet arī citviet Latvijā. Turklāt vasara ir laiks, kad esošie darbinieki, kuri strādā uz izdegšanas robežas, plāno atvaļinājumus, tādējādi kolēģiem jāpārplāno visa dienesta kopējais darbs, norāda novada domē.

Ja kādam ir vēlme iesaistīties Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta darbā un viņš/viņa atbilst normatīvajos aktos noteiktajiem noteikumiem, pašvaldība aicina savu CV un pieteikumu sūtīt uz e-pasta adresi Sociālā dienesta vadītājai Kristīnei Freibergai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Lai gan Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests jau gandrīz noslēdzis Siguldas novadā esošo Ukrainas valsts piederīgo aptaujāšanu par viņu nākotnes plāniem, vajadzībām, darba meklējumiem un izglītības, kultūras vai citām sadzīviskām nepieciešamībām, Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likums nosaka Sociālo dienestu darbiniekiem izvērtēt ukraiņu ģimeņu finansiālo stāvokli un citus kritērijus nākotnes atbalsta saņemšanai.

Apkopojot jau iepriekš veiktās aptaujas rezultātus, kurus kā vienīgie Latvijā jau aprīlī uzsāka veikt Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta darbinieki, vairāk nekā divu stundu garā intervēšana katrai ukraiņu ģimenei Siguldas novadā parādīja to, ka ukraiņi joprojām satraucas par dzīvesvietas pieejamību Siguldas novadā. Viņi saprot, ka iznomājami dzīvojamie īpašumi šajā reģionā nav daudz, turklāt cena ne vienmēr ir adekvāti samaksājama Ukrainas patvēruma meklētājam.

Pēc pašvaldības informācijas, no gandrīz 420 ukraiņiem, kuri piedalījās aptaujā, gandrīz 110 personas ir nodarbinātas, pārējās norādījušas, ka nav iespēju strādāt, jo jāpieskata mazi bērni, ir invaliditāte vai pensionēšanās vecums, savukārt ir arī tādi respondenti, kuri min, ka drīzumā atgriezīsies mājās Ukrainā un nevēlas uzsākt darba meklēšanas procesu.

Aptuveni puse no aptaujātajiem norādīja, ka ģimenes dosies atpakaļ uz Ukrainu vai tālāk uz Eiropu tiklīdz tas būs iespējams, savukārt otra puse pieļāva iespēju par savu nākotnes mājvietu uzskatīt Siguldas novadu, jo viņiem šeit patīk un ir pieejams darbs, izglītības un kultūras iespējas; ir izpalīdzīga un atbalstoša kopiena.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.