Menu
 

Par pusmiljonu eiro veiks fasādes atjaunošanas darbus Siguldas pagasta Kultūras nama ēkai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - twitter.com/sigulda_aizrauj Ilustrācija - twitter.com/sigulda_aizrauj

Šovasar tiks uzsākti fasādes atjaunošanas darbi ēkai Zinātnes ielā 7 un 7B, kurā ikdienā atrodas Siguldas pagasta Kultūras nams, papildus tam tā tiek izmantota pašvaldības administrācijas funkciju īstenošanai. Darbi objektā tiks sākti augustā, veicot būvobjekta sagatavošanas un fasēdes demontāžas darbus. Būvdarbu laikā nav paredzēts pārtraukt Siguldas pagasta Kultūras nama darbību.

Kā liecina Siguldas novada pašvaldībā, būvdarbu laikā paredzēts uzlabot ēkas energoefektivitāti, siltinot to pilnā apjomā, plānota arī visu logu un ārdurvju nomaiņa. Papildus siltumizolācijai paredzēta arī pamatu hidroizolācijas atjaunošana.

Fasādes apdarē paredzēts izmantot apdares plāksnes gaišā tonī, akcentējot to ar tumšākas krāsas cokola apdari. Ēkas fasāde paredzēta apgaismota un ar stikla konstrukcijām. “Ņemot vērā, ka šobrīd ēkas fasādes arhitektoniskais tēls uztverams kā sadrumstalots, jo vairāki fasādes fragmenti ir katrs citā apdarē, pēc darbu veikšanas ēkas arhitektoniskais tēls kļūs lakonisks un viendabīgāks,” vēsta pašvaldībā.

Darbu laikā ēkas visas ieejas, kuras redzamas no galvenā piebraucamā ceļa un Zinātnes ielas, paredzēts akcentēt ar oranža toņa alumīnija kompozīta apšuvumu, padarot tās vieglāk identificējamas no ielas. Pie ieejām arī tiks demontēti esošie pandusi, aizstājot tos ar jauniem atbilstoši normatīvajiem aktiem. Ēkas korpusa Zinātnes ielā 7 ieejai tiks veikta arī jauna vējtvera izbūve, notiks arī teritorijas labiekārtošana.

Plānots, ka būvdarbi norisināsies 6 mēnešus. Būvdarbus Zinātnes ielā 7 un 7B iepirkuma rezultātā par līgumsummu 555 260,80 eiro (bez PVN) apmērā veiks SIA “Wood Constractions”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.