Menu
 

Sigulda iegūst Latvijā mīlētākās pilsētas titulu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Sigulda iegūst Latvijā mīlētākās pilsētas titulu Foto: tourism.sigulda.lv

3. oktobrī žurnāls “Kapitāls” publicēja Latvijas mīlētāko pilsētu zīmola topu, kurā Sigulda jau vairākus gadus pēc kārtas ieņēmusi līdera pozīcijas, taču šogad izcīnījusi 1. vietu, apsteidzot ilggadējo līderi – Ventspili, aiz kuras topā ierindojusies Jūrmala, Rīga un Liepāja, informē PA "Siguldas Attīstības aģentūra" direktore Laura Skrodele.

“Neskatoties uz to, ka Siguldā dzīvo nepilns 1% no Latvijas iedzīvotājiem, mums ir izdevies sasniegt tādu aizrautību, kas vairāk nekā 40 reizes pārsniedz mūsu skaitu un pelnīti ļauj Siguldai iekarot Latvijā mīlētākās pilsētas titulu. Lai Siguldas un Latvijas vārds izskanētu arī pasaulē, jau nākamajā nedēļā ar nepacietību gaidām Starptautiskās olimpiskās komitejas lēmumu par tām kandidātpilsētām, kuras pretendēs uz 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu,” ar lepnumu stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

“Pieaugot pašvaldību konkurencei, būtiska nozīme vietas attīstībā ir tās zīmolam. Siguldas gadījumā iegūtais novērtējums ir rezultāts mērķtiecīgam komunikācijas un mārketinga darbam, kas ļauj apsteigt ilggadējos sāncenšus – Latvijas lielās pilsētas – un uzliek milzīgu atbildību noturēt šo novērtējuma līmeni un kvalitāti arī turpmāk,” stāsta L. Skrodele.

Mīlētāko zīmolu tops tiek veidots jau kopš 2004. gada, un to organizē "DDB Consulting", "Rait Custom Research Baltic", žurnāls "Kapitāls", kalpojot kā svarīgs atskaites punkts patērētāju attieksmes, dzīvesstila un ieradumu atainojumā Latvijas mērogā. Arī līdz šim Sigulda zīmolu topā novērtēta atzinīgi, pagājušā gadā mīlētāko pilsētu topā ierindojoties otrajā vietā, bet 2016. gadā – trešajā vietā, vēsta aģentūras direktore.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.