Menu
 

Mārupes novada Spilves ciemā ierīkos ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mārupes novada Spilves ciemā plānots ierīkot ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus ciema vēsturiskajā daļā, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija.

Pašlaik sākusies ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, kā arī kanalizācijas sūkņu staciju projektēšana, savukārt būvdarbus plānots sākt 2023. gada ceturtajā ceturksnī.

Kā norādīts uzņēmuma "Babītes siltums" vidējā termiņa attīstības stratēģijā, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Spilvē plānota no 2023. līdz 2024.gadam.

Kopumā projekta izmaksas tiek lēstas ap 2 miljonu eiro apmērā. No tiem uzņēmuma finansējums varētu būt 500 000 eiro. Tik pat lielu finansējuma daļu varētu segt pašvaldība, bet vēl miljons eiro plānots iegūt no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda.

Kā liecina stratēģijā iekļautā informācija, 2020.gadā Spilves ciemā dzīvoja 1349 cilvēki. 

Izbūvējot ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus un pārbūvējot esošos, centralizēti ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi tiks nodrošināti vismaz 70 jauniem pieslēgumiem.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Babītes siltums" ir pilnībā Mārupes novada pašvaldībai piederošs uzņēmums. Tā pamatkapitāls ir nepilni 3,5 miljoni eiro. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.