Menu
 

Ķekavas novadā augustā viesosies bērni no Ukrainas pilsētas Bučas

  • Autors:  LETA
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ķekavas novadā augustā viesosies bērni no Ukrainas pilsētas Bučas.

Kā informē Ķekavas novada pašvaldība, dome slēgs sadarbības līgumu ar Bučas pašvaldību par bērnu nometnes organizēšanu. Vasaras nometne notiks augustā un tajā aicināti piedalīties Kijivas apgabala Bučas rajona Vorzeļas pilsētciemata bērni un jaunieši.

Idejas iniciators un nometnes organizators ir Ķekavas novada pašvaldība un, lai šo ieceri īstenotu, dome ir lēmusi slēgt sadarbības līgumu par Vorzeļas pilsētciema bērnu un jauniešu uzņemšanu, nodrošinot nometnes dalībnieku izmitināšanu, ēdināšanu, nometnes aktivitātes, nepieciešamo transportu nometnes ietvaros un pieskatīšanu.

Savukārt Bučas pašvaldība nodrošinās saziņu ar Kijivas apgabala Bučas rajona Vorzeļas pilsētciematu par bērnu un jauniešu dalību nometnē, tajā skaitā, nepieciešamās dokumentācijas sakārtošanu un nometnes dalībnieku drošu nokļūšanu no Vorzeļas pilsētciemata uz Ķekavas novada pašvaldību un atpakaļ.

Plānots, ka nometne ilgs 14 diennaktis, tajā paredzēta četrreizēja ēdināšana, ikdienas radošās darbnīcas, nodarbības, radošie pasākumi, praktiskas nodarbības psihologa vadībā un filmu vakari. Kopumā piedalīties varēs 20 bērnu, vecumā no desmit līdz 14 gadiem.

Pašvaldība īsteno dažādus atbalsta pasākumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam un šī iniciatīva ir viena no tām.

No pašvaldības budžeta līdzekļiem nometnes izdevumu segšanai paredzēts atvēlēt 11 655 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.