Menu
 

"Ķekavas namu" siltumenerģijas tarifs no augusta pieaugs 4,6 reizes, Siguldā – par 39,5%

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

SIA "Ķekavas nami" siltumenerģijas tarifs no 1.augusta pieaugs 4,6 reizes - līdz 181,14 eiro par megavatstundu (MWh), liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs būs 148,95 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - 28,27 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs - 1,64 eiro par MWh. Vienlaikus dabasgāzes akcīzes nodokļa komponente ir 2,28 eiro par MWh.

Jaunie tarifi attiecas uz klientiem Ķekavā, Rāmavā, Katlakalnā un Valdlaučos.

Informācija kompānijas mājaslapā liecina, ka tarifa izmaiņas ir saistītas ar dabasgāzes cenas izmaiņām. "Ķekavas nami" šogad 30.jūnijā beidzās iepriekšējais līgums ar AS "Latvijas gāze" par dabasgāzes piegādi siltumenerģijas ražošanai.

Atbilstoši informācijai LETA arhīvā, "Ķekavas namu" līdzšinējais tarifs par siltumenerģiju bija viens no zemākajiem valstī - 39,64 eiro par MWh.

Siguldā siltumenerģijas tarifs no 1.augusta pieaugs par 39,5% - līdz 99,96 eiro par megavatstundu (MWh), informēja SPRK.

Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs būs 75,34 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - 22,69 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs - 1,64 eiro par MWh. Vienlaikus dabasgāzes akcīzes nodokļa komponente ir 0,29 eiro par MWh.

Šis tarifs būs spēkā līdz 30.novembrim, bet no 1.decembra tarifs pieaugs līdz 100,96 eiro par MWh.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir piešķīrusi komersantam SIA "Adven Sigulda" atļauju pašai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus kurināmā cenu un iepirktās siltumenerģijas cenu izmaiņu gadījumā.

(papildināta ar 6.-9.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.