Menu
 

Siguldas novadā noslēgusies visu kapsētu digitalizācija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

Ar Mālpils pagasta Rūķīšu kapsētas un Torņkalna Pareizticīgo kapsētas digitalizāciju ir noslēgusies visu 13 Siguldas novada pašvaldības kapsētu digitalizācijas process, tādējādi iedzīvotājiem, kapsētu apmeklētājiem un citiem interesentiem digitālajā vidē ir pieejama visu pašvaldības kapsētu informācija, informē pašvaldības pārstāvji.

Digitalizācijas rezultātā arī Rūķīšu kapsētas un Torņkalna Pareizticīgo kapsētu teritorijai ir izveidota kapsētu digitālā karte, apbedījumu plāns, kā arī apskatāma konkrētu kapavietu fotofiksācija, kas atvieglo iedzīvotājiem savu piederīgo apbedījumu vietu meklēšanu, vienlaikus arī ļauj pašvaldībai efektīvāk pārvaldīt kapsētu teritoriju.

Digitalizācijas rezultātā ir radīta elektroniskā datu bāze, kas nozīmē, ka sistēmā ievadīti visi apzinātie dati no kapsētu apbedīto reģistriem un izveidotas kapsētu shēmas, tādējādi ikvienam interesentam, neizejot no mājas, ir iespēja kapsētu izstaigāt virtuāli – telefonā, planšetē vai datorā. Ikkatrs interesents, ierakstot informācijas sistēmas “Cemety” tīmekļa vietnē interesējošo vārdu un uzvārdu, kapsētas kartē var uzmeklēt un aplūkot apbedītā tuvinieka kapavietu, savukārt, atrodoties kapsētā, uzklikšķinot uz sameklētajiem datiem informācijas sistēmā “Cemety”, izmantojot "Google Maps" vai "Waze" lietotni, ir iespēja nokļūt tieši pie interesējošās kapavietas, stāsta pašvaldībā.

Šobrīd turpinās darbs pie informācijas precizēšanas un papildināšanas, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti iepazīties ar datubāzē www.cemety.lv pieejamajiem datiem un neprecizitāšu gadījumā informēt digitālās kartes veidotājus, atstājot ziņojumu tīmekļa vietnē vai sūtot informāciju pašvaldībai uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Tāpat iedzīvotāji, kuru faktiskā uzturēšanā atrodas tuvinieku kapavietas Rūķīšu kapsētā un Torņkalna Pareizticīgo kapsētā, tiek aicināti arī noformēt iesniegumus par ģimenes kapavietas uzturēšanu. Iesniegumu pašvaldībai var iesniegt iedzīvotājam ērtākajā veidā – klātienē, par tikšanos iepriekš vienojoties ar kapsētu pārzini Allu Šuļginu, zvanot uz tālruņa numuru 25451075 vai jebkurā pašvaldības Pakalpojumu centrā, pašrocīgi parakstītu nosūtot pa pastu uz pašvaldības adresi (Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150), vai attālināti, nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Detalizēta informācija par Siguldas novada pašvaldības kapsētu uzturēšanu un apbedīšanas kārtību rodama pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv sadaļas “Noderīgi” apakšsadaļā “Novada kapsētas” vai pie kapsētu pārziņa. Siguldas novada pašvaldības pārziņā ir 13 kapsētas ar kopējo platību 63 hektāri ar kopumā teju 48 tūkstošiem apbedījumu vietām.

Kapsētu digitalizāciju veica uzņēmums SIA “Cemety”, kas nodarbojas ar kapsētu digitalizācijas un informācijas uzturēšanas sistēmas izstrādi un apkalpošanu. Šobrīd tīmekļa vietnē www.cemety.lv atrodama informācija par 482 digitalizētām kapsētām Latvijā, vēsta pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.