Menu
 

Aicina jūrmalniekus novākt gar ielu malām novietotos akmeņus

  • Autors:  LETA
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Jūrmalas pašvaldība aicina zemesgabalu īpašniekus novākt gar ielu malām novietotos akmeņus.

Kā norāda pašvaldība, esot novērots, ka privātīpašumiem piegulošās teritorijas īpašnieki norobežo ar akmeņiem, tos izvietojot ielu malās, ielu sarkano līniju robežās. Šāda rīcība varot radīt bīstamas avārijas situācijas un tādēļ esot aizliegta.

Jūrmalas pilsētas administrācija lūdz zemes gabalu īpašniekus, kuri gar ielu malām ir izvietojuši šādus brauktuvi no ielas nodalījuma joslas norobežojošus akmeņus vai citus elementus, nodrošināt to novākšanu.

Pašvaldība skaidro, ka jebkādu norobežojošo elementu, tostarp akmeņu novietošana ielu teritorijā starp sarkanajām līnijām ir aizliegta. To nosaka Jūrmalas saistošo noteikumi.

Pašvaldība arī skaidro, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par šādu darbību fiziskām personām var piemērot sodu no 70 līdz 350 eiro, bet juridiskām personām - no 700 līdz 2900 eiro.

Akmeņu vai citu norobežojošu elementu izvietošana gar brauktuves malu nav pieļaujama, jo apdraud satiksmes dalībnieku - gājēju, velobraucēju un autovadītāju - drošību. Nepamanot šādu ceļa malā novietotu akmeni, var gūt nopietnas traumas, skaidro pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.