Menu
 

Ādažu lidlauka jubilejas pasākumā varēs baudīt aviācijas šovu un aplūkot vēsturiskus lidaparātus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

30.jūlijā Ādažu lidlauks aicina uz lidlauka un aerokluba 15 gadu jubilejas svinībām, kas norisināsies sadarbībā ar pilotu skolu "First Fly". Pasākums apmeklētājus priecēs ar elpu aizraujošu aviācijas šovu, būs iespēja apskatīt vēsturiskus lidaparātus. Pasākuma apmeklējums bez maksas, informē Ādažu novada pašvaldībā.

Programmā paredzēti Ādažu Aerokluba pilotu un Lietuvas akrobātiskās grupas "ANBO" paraugdemostrējumi, "Baltic Bees Jet Team" ar "Aero L-39 Albatros jets" lidojums un "TARRAGON" lidmašīnas paraugdemostrējumi. Lietuvas akrobātiskā komanda "ANBO" ir vienīgā komanda pasaulē, kura demonstrē izaicinošus lidojumus zem tiltiem un jau agrāk ir aizrāvusi tūkstošiem skatītāju Eiropā, Dienvidkorejā un Ķīnā ar nevainojami izpildītajām aviācijas šovu programmām.

Būs apskatāmi vēsturiski lidaparāti – "Blériot XI", "Lituanica" un "Bellanca Pacemaker". "Blériot XI" ir leģendāra izlūklidmašīna, ar kuru franču aviators Luiss Blerio 1909.gadā pirmo reizi aviācijas vēsturē šķērsoja Lamanšu un uzstādīja attāluma rekordu ārpus lidlauka, nolidojot 41 km 44 minūtēs, stāsta pašvaldībā.

Leģenda vēsta, ka 1933.gadā lietuviešu-amerikāņu piloti Stepons Darjus un Stasis Ģirēns ar lidaparātu “Lituanica” izlidoja no Ņujorkas uz Kauņu, lai uzstādītu lidojuma attāluma rekordu. Veiksmīgi šķērsojuši Atlantijas okeānu, viņi neskaidros apstākļos netālu no galamērķa traģiski avarēja Polijas teritorijā.

Būs aplūkojama arī militārā tehnika, iespēja baudīt dejotāju un bundzinieku priekšnesumus, bezpilota lidaparātu un aviomodeļu demonstrējumus. Pasākuma laikā varēs uzzināt, kā pašam kļūt par lidmašīnas pilotu, tikties ar “First Fly” skolas instruktoriem un pilotiem, kā arī noskaidrot visu par droniem un pamēģināt tos pilotēt. Pasākuma programma var tikt mainīta atkarībā no laikapstākļiem, atzīmē pašvaldības pārstāvji.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.