Menu
 

No 1.augusta sabiedriskā transporta maršrutos uz Kākciemu, Salaspili un Saulkalni būs izmaiņas pieturvietu sarakstos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai nodrošinātu reģionālā sabiedriskā transporta pieejamību iedzīvotājiem ērtākās vietās, Autotransporta direkcija ir atkārtoti izvērtējusi pieturu izvietojumu trīs maršrutos Pierīgas reģionā: virzienos Rīga–Kākciems, Rīga–Saurieši–Salaspils un Salaspils–Daugavas muzejs–TEC-2–Saulkalne, informēja VSIA “Autotransporta direkcija“ (ATD).

No šī gada 1. augusta dažos reģionālās nozīmes autobusu maršrutos Pierīgas reģionā būs vairākas izmaiņas pieturvietu sarakstos:
- maršruta nr. 6831 Rīga–Kākciems autobusi turpmāk apstāsies arī pieturās “Pagrieziens uz Tīnūžiem”, “Oškalnu darbnīca” un “Liģeri”;
- maršruta nr. 5836 Rīga–Saurieši–Salaspils kustību sarakstos turpmāk pasažieri varēs izkāpt pieturā “Blāzmas”, bet iekāpt pieturā “Zeltiņi”;
- maršruta nr. 5835 Salaspils–Daugavas muzejs–TEC-2–Saulkalne reisos, kuros autobuss plkst. 9.05, plkst. 14.10 un plkst. 18.15 izbrauks no Granīta ielas, pasažieri varēs izkāpt pieturā “Blāzmas”, bet iekāpt pieturā “Zeltiņi”.

Kā skaidro ATD, izmaiņas saistībā ar pieturu “Blāzmas” virzienā no Rīgas tika ieviestas, lai jo tā atrodas tuvāk apdzīvotajām vietām nekā līdzšinēji izmantotā pietura “Zeltiņi”, savukārt virzienā uz Rīgu pietura “Blāzmas” nav izbūvēta, tāpēc pasažieru iekāpšanai arī turpmāk jāizmanto pietura “Zeltiņi”.

Savukārt pietura “Pagrieziens uz Tīnūžiem” iekļauta kustību maršrutos, jo tā šobrīd ir izbūvēta, tiek apsaimniekota un pasažieri var tajā ērti gaidīt reģionālo sabiedrisko transportu, kā arī nodrošina likumdošanā minētos pieļaujamos attālumus starp pieturām ārpus apdzīvotām vietām.

Izmaiņas saskaņotas ar Rīgas plānošanas reģionu. Pakalpojumu minētajā maršrutā nodrošina AS “Nordeka”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.