Menu
 

Vējupē uzstādīta jauna pontonu laipa

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - adazi.lv Foto - adazi.lv

Neoficiālajā peldvietā Vējupē pie Krastupes ielas vecā un nolietotā pontonu laipa nomainīta uz jaunu, rūpnieciski izgatavotu koka laipu, lai atpūta šajā vietā pie ūdens arī turpmāk būtu droša un patīkama, informē Ādažu novada pašvaldība.

Laipas krasta balsts stacionāri  nostiprināts gruntī uz  skrūvpāļiem un pie tā nofiksēta ar speciālām eņģēm ūdens svārstībām līdzi staigājoša kustīgā savienojošā koka laipa. Peldošā laipas daļa ir 2 metrus plata un 6 metrus gara, laipa aprīkota ar diviem 700 litru plastmasas pontoniem, kas pildīti ar polistirēnu.

Skaistais skats uz Vējupi Krastupes ielā vietējiem iedzīvotājiem ir iemīļota vakara pastaigu vieta un arī vieta, kur veldzēties tveicīgajās vasaras dienās. Aktīvo Podnieku iedzīvotāju grupa pirms vairākiem gadiem bija izveidojusi paštaisītu laipu, kas bija iecienīta un deva iespēju izmantot peldēšanai arī šo stāvo nogāzi.

Gadu gaitā laipa stipri nolietojās, tās konstrukcija nebija tik stabila, lai spētu nodrošināt pieaugošo Podnieku kvartāla un apkārtnes iedzīvotāju pieprasījumu aktīvās atpūtas izmantošanai. Tāpēc ir veikta laipas nomaiņa uz rūpnieciski izgatavotu koka laipu.

Pašvaldība aicina saudzīgi izturēties pret izveidotajiem vides labiekārtojuma elementiem, lai to mūžs būtu ilgs un sniedz iespēju patīkami atpūsties gan vietējiem iedzīvotājiem, gan viesiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.