Menu
 

Ar sākotnēji pieejamu vienu maršrutu Ādažu novadā sākusi darboties transporta biļešu attālinātās iegādes sistēma

  • Autors:  LETA
Foto - Autoransporta direkcija Foto - Autoransporta direkcija

Autotransporta direkcija (ATD) pirmdien sākusi transporta biļešu attālinātās iegādes sistēmas ieviešanas pirmo posmu, un sākotnēji tajā iespējams iegādāties biļetes vienā reģionālās nozīmes autobusu maršrutā - Rīga-Kalngale-Carnikava-Kadaga, informēja ATD pārstāvji.

Biļete pasažieriem būs pieejama QR koda veidā viedtālrunī. Tās iegāde iespējama iepriekšējā pārdošanā no 1.augusta, bet to izmantošana paredzēta no 6.augusta. 

Autobusa biļeti varēs izmantot uz visiem septiņiem maršruta Rīga-Kalngale-Carnikava-Kadaga konkrētās dienas reisiem. 

Tehnisku iemeslu dēļ sabiedriskā transporta biļešu iegāde pie partneriem būs iespējama pakāpeniski pēc mobilās lietotnes atjaunināšanas. Sākotnēji "BezRindas.lv" mājaslapā, nedēļas otrajā pusē - arī "Mobilly" mājaslapā un abu tirgotāju aplikācijās.

ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš norāda, ka ATD uzdevums ir nodrošināt iespēju pasažieriem izvēlēties veidu, kā ērti iegādāties sabiedriskā transporta biļeti - internetā, dažādās mobilajās lietotnēs, biļešu tirdzniecības kasēs autoostās vai kioskos un citur. 

Viņš skaidro, ka ATD izveidotā sistēma sabiedriskā transporta biļešu iegādei attālināti ir pirmais solis vienotās biļetes ieviešanai Latvijā.

Pirmajā posmā sistēmu paredzēts ieviest visos Latvijas reģionālo autobusu maršrutos. Šā gada beigās plānots šo sistēmu integrēt ar vilcienu biļetēm, norāda Godiņš.

Nākamie maršruti, kuros plānots ieviest iespēju biļetes iegādāties attālināti, būs Rīga-Ādaži-Kadaga, Rīga-Ādaži-Podnieki-Garkalne un Rīga-Ādaži-Carnikava. 

Nākotnē pasažieriem ar vienotās sabiedriskā transporta biļetes palīdzību būs iespēja vienā tālākā braucienā apvienot dažādus transporta veidus neatkarīgi no pakalpojuma sniedzēja. 

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.