Menu
 

Strīdā par bērnudārza būvniecību būvkompānija "Merks" vērsusies tiesā pret Salaspils domi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.facebook.com/BuvkompanijaMerks Foto - www.facebook.com/BuvkompanijaMerks

Pēc vairākiem neveiksmīgiem būvkompānijas "Merks" mēģinājumiem atrisināt domstarpības ar Salaspils novada domi saistībā ar bērnudārza būvniecības līgumu būvkompānija "Merks" iesniegusi prasību tiesā, informē SIA "Merks" mārketinga un komunikācijas vadītāja Sanita Buķe.

Salaspils bērnudārza būvniecību bija plānots pabeigt jau šī gada janvārī, tomēr būvdarbi ievilkušies pašvaldības pasūtītā būvprojekta nepilnību dēļ, stāsta kompānijas pārstāve. Tajā konstatēta virkne būtisku trūkumu, tajā skaitā atsevišķu būvprojekta sadaļu neatbilstība ugunsdrošības prasībām, ko ir apstiprinājušas atbildīgās valsts institūcijas. Šie trūkumi radījuši nobīdes būvniecības procesa izpildes laikā, neļaujot arī "Merkam" iekļauties sākotnējā grafikā. Šīs laika nobīdes Salaspils novada dome izmantojusi kā argumentu, lai nenorēķinātos par jau paveiktajiem darbiem, kā arī patvaļīgi atkāptos no noslēgto saistību pildīšanas, norāda S.Buķe.

"Šobrīd atrodamies strupceļā, jo projektu spējām pabeigt jau 2022.gada pavasarī, tomēr atdūrāmies pret nekvalitatīvu būvprojektu, kurā neatbilstības joprojām netiek novērstas. Turklāt Salaspils dome ne vien nevēlas sadarboties, lai panāktu projekta realizāciju, bet arī neveic norēķinus par padarītajiem darbiem vairāk nekā 1,5 miljonu eiro apmērā un pieprasa līguma laušanu. Šajā laikā Salaspils domei esam nosūtījuši jau vairākus desmitus vēstuļu, aicinot rast risinājumu, esam iniciējuši vairākas tikšanās, bet joprojām neredzam nekādu pozitīvu reakciju un virzību. Gluži pretēji - esam spiesti strādāt pašvaldības neizlēmības un pretdarbības apstākļos. Ņemot vērā, ka viena no mūsu prioritātēm ir nākamās paaudzes, šim projektam piegājām ar īpašu rūpību. Skumji apzināties, ka arī šajā septembrī gandrīz 300 bērniem izpaliks iespēja apgūt pasauli jaunās, modernās un īpaši bērniem pielāgotās telpās," atklāj "Merka" valdes loceklis Andris Bišmeistars, uzsverot, ka, neskatoties uz minēto, "Merks" ir gatavs turpināt strādāt un pabeigt darbus.

Līgums ar Salaspils novada domi tika noslēgts 2020.gada rudenī. Projekts tiek būvēts atbilstoši jaunākajām būvniecības ilgtspējas tendencēm, īpaši ņemot vērā videi draudzīgus risinājumus. Šobrīd ir paveikti 85% no plānotajiem būvdarbiem, vēsta uzņēmumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.