Menu
 

Saulkrastu novada pašvaldība par nepilnu miljonu eiro Lojas ciemā pārbūvē divas ielas

  • Autors:  LETA
Foto - saulkrasti.lv Foto - saulkrasti.lv

Saulkrastu novada pašvaldība par nepilnu miljonu eiro Lojas ciemā pārbūvē divas ielas, informēja pašvaldībā.

Saulkrastu novada pašvaldība ir sākusi īstenot projektu "Sējas pagasta Lojas ciema labiekārtošana", kas paredz pārbūvēt Jēņu ielu un Lojas ielas posmu, uzbūvējot gājēju ietvi un autostāvvietas, nomainot apgaismojumu un labiekārtojot teritoriju.

Būvdarbus veic uzņēmums SIA "Binders", un tos plānots pabeigt līdz šā gada decembrim.

Lai veiktu infrastruktūras uzlabojumus Lojas ciemā, Saulkrastu novada pašvaldība aizņēmusies 745 066 eiro no Valsts kases.

Lai pašvaldība šī projekta īstenošanai varētu iegūt aizņēmumu, bija nepieciešams saņemt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atzinumu projekta realizēšanai.

Pagājušā gada pavasarī VARAM saskaņojums jau bija, taču pēc teritoriālās reformas tas bija jāsaņem no jauna. Pērnā gada rudenī tika izsludināts būvdarbu iepirkums projekta īstenošanai.

Tikai šā gada marta vidū pašvaldība saņēma VARAM atzinumu projekta īstenošanai par 599 107 eiro. Izmaksu pieauguma dēļ būvnieks atteicās slēgt līgumu, tādēļ pašvaldība bija spiesta izsludināt atkārtotu būvdarbu iepirkumu, pēc kā būvdarbu cena projekta īstenošanai pieauga par 145 959 eiro.

Pēc atkārtota VARAM atzinuma saņemšanas un aizņēmuma summas saskaņošanas kopējās projekta izmaksas tiek lēstas 752 766 eiro apmērā, ko veido būvdarbu izmaksas un būvuzraudzības pakalpojuma sniegšana. Autoruzraudzības izmaksas projekta īstenošanai - 3933 eiro - pašvaldība segs no sava budžeta.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Binders" apgrozījums pērn sasniedza 90,96 miljonus eiro. Uzņēmums strādāja ar 345 570 eiro zaudējumiem. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5,85 miljoni eiro. Pa 30% uzņēmuma kapitāldaļu pieder SIA "Trustee" un SIA "Taino 1", savukārt 40% kapitāldaļu īpašnieks ir SIA "Nule 7".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.