Menu
 

Konkursā meklē labāko dizainu Siguldas novada Goda zīmei

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pašvaldība aicina Siguldas novada māksliniekus piedalīties ideju skiču konkursā, lai izstrādātu dizainu novada pašvaldības augstākajam apbalvojumam, kuru pasniegt Goda dienā, informēja pašvaldībā.

Līdz šim Siguldas novadā kā augstākais apbalvojums tika pasniegts Siguldas novada ģerboņa atveidojums piespraudes veidā, kas veidots no sudraba. Turpmāk pašvaldība vēlas izstrādāt divu līmeņu Goda zīmes, kas tiek pasniegtas nominācijā "Goda novadnieks" par mūža ieguldījumu sabiedrības labā Siguldas novadā, kā arī "Gada novadnieks" par sasniegumiem viena gada laikā.

Iesūtītos darbus vērtēs gan Siguldas novada pašvaldības Apbalvojumu komisija, gan sabiedrība publiskā aptaujā tīmekļa vietnē "www.sigulda.lv", gan sociālo tīklu vietnēs, abiem nosakot vienlīdzīgu 50% balsu sadalījumu.

Ideju konkursa uzvarētājiem noteikts arī prēmijas apjoms, ja kopējais piešķirtais punktu skaits pēc nolikumā norādītās izvērtēšanas skalas pārsniedz 50 punktus. 1.vieta iegūs 1000 eiro prēmiju, 2.vieta - 500 eiro, bet trešā - 200 eiro.

Kā galvenie kritēriji izvērtēšanā kalpos izstrādātā dizaina pielietojamība apbalvojumā, tā potenciālais prestižs nēsāšanai, kā arī svarīgs būs tā koncepcijas pamatojums un stāsts saskaņā ar Siguldas novada simboliem, vēsturi. Izvērtēts tiks arī potenciālais Goda zīmes izgatavošanas termiņš un izmaksas.

Plānots, ka Goda zīme tiks izstrādāta vēl šogad un pasniegta 18.novembra Goda dienā, kuru tradicionāli atzīmē ar Atzinību un Pateicību pasniegšanu Siguldas novada iedzīvotājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.