Menu
 

Sabiedrības iniciatīvas projektiem Ādažu novada pašvaldībā varēs saņemt līdzfinansējumu līdz 2000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto, infografika - adazi.lv Foto, infografika - adazi.lv

Ādažu novadā iedzīvotāju, biedrību, nodibinājumu un saimnieciskās darbības veicēju projekti teritorijas labiekārtošanai un vides aizsardzībai varēs saņemt līdz 2000 eiro līdzfinansējumu, - to paredz jaunais nolikums par iniciatīvu projektu finansēšanas kārtību Ādažu novada pašvaldībā.

Pašvaldība ar savu līdzfinansējumu paredz atbalstīt projektus, kas sevī ietver novada teritorijas labiekārtošanu un vides aizsardzību, kultūras un mākslas, kā arī tautas jaunrades attīstību, iedzīvotāju izglītošanu un veselīga dzīvesveida veicināšanu, sociālo pakalpojumu pieejamību un palīdzību sociālā riska grupām, vēsturisko vērtību izpēti un saglabāšanu, sabiedrības integrāciju un sabiedriskās kārtības uzlabošanu.

Projekta īstenošanas vietai jābūt Ādažu novada administratīvajai teritorijai, un faktiskajiem labuma guvējiem jābūt Ādažu novada iedzīvotājiem un viesiem.

Viens pretendents var saņemt līdzfinansējumu vienam projektam gadā. Projekts var būt iepriekšējā gadā pašvaldības atbalstītā projekta turpinājums. Ja projekta pieteicējs saņemto finansējumu plāno izmantot saimnieciskās darbības veikšanai, pašvaldība vērtē, vai projektam piešķiramais atbalsts ir kvalificējams kā komercdarbības atbalsts. Gadījumā, ja atbalsts ir kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, piemēro de minimis atbalsta nosacījumus.

Ja līdzfinansējums tiek pieprasīts Eiropas Savienības fondu vai cita finansētāja projektu konkursā, papildus norāda konkursa nosaukumu, tā organizētāju, finansējuma piešķiršanas nosacījumus, kā arī lēmuma kopiju par projekta apstiprināšanu.

Līdzfinansējuma saņēmējam projekts jāīsteno 12 mēnešu laikā no domes lēmuma pieņemšanas dienas, izņemot, ja tas apstiprināts Eiropas Savienības fondu vai cita finansētāja projektu konkursā, kurā noteikts cits termiņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.