Menu
 

Siguldā atklāts magnētiskās rezonanses kabinets

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

9.augustā tika atklāts Siguldas pilsētā pirmais magnētiskās rezonanses (MR) kabinets, ko izveidojis teleradioloģijas un radioloģiskās diagnostikas uzņēmums "E-radiologs". MR kabinets ir izvietots Siguldas slimnīcas telpās Lakstīgalas ielā 13, Siguldā. Slimnīcas piedāvātajās telpās tika veikta plaša renovācija, lai tās varētu pielāgot MR kabineta iekārtošanai atbilstoši visām prasībām. Jaunais kabinets ir aprīkots ar vienu no pašām modernākajām un ekoloģiskākajām 1.5T magnētiskās rezonanses iekārtām Latvijā - "Philips Ingenia Ambition", informē uzņēmuma valdes loceklis Reinholds R.Razums.

Šī jaunā iekārta izceļas ne vien ar vairākiem attēlveides, programmatūras, darbības ātruma, pacienta un lietotāja komforta uzlabojumiem, bet ir arī videi draudzīgāka. Iekārtai ir zaļais sertifikāts, jo tās inovatīvā tehnoloģija ļauj samazināt dzesēšanai nepieciešamā šķidrā hēlija daudzumu līdz septiņiem litriem. Turpretī tradicionālās magnētiskās rezonanses iekārtas izmanto līdz pat 1500 litriem hēlija, skaidro uzņēmuma pārstāvis. 

"Šī iekārta ir pacientam draudzīga, jo izmeklējumu var veikt ātrāk nekā ar iepriekšējās paaudzes iekārtām, turklāt tās atvere tikusi palielināta līdz 70 cm - tas ir īpaši svarīgi pacientiem ar grūtībām mierīgi nogulēt izmeklējuma laikā, bet, protams, būs patīkamāk ikvienam klientam. Attēlu izšķirtspēja un attēlu apstrādes jaunās tehnoloģijas uzlabo pataloģiju diagnostiku visās magnētiskās rezonanses pielietojuma jomās - pie mugurkaula, galvas smadzeņu, vēdera, skeleta un mīksto audu saslimšanām. Man ir liels prieks, ka Siguldas novada un Vidzemes iedzīvotājiem magnētiskā rezonanse kļūs pieejamāka, kaut arī pagaidām kā maksas pakalpojums. Magnētiskās rezonanses diagnostikās iespējas paplašinās katru gadu, un šie izmeklējumi kļūst arvien pieprasītāki gan no speciālistu, gan pacientu puses. Jaunās tehnoloģijas ir pamats veselības aprūpes uzlabojumam, un līdz ar to var uzlaboties arī katra individuāla cilvēka dzīves kvalitāte," stāsta "E-radiologa" vadītāja, radioloģe Māra Epermane.

“Veselības aprūpe ir viena no mūsu prioritātēm, domājot par iedzīvotāju labklājību. Tāpēc man ir prieks, ka turpmāk novada un apkārtnes iedzīvotāji šo būtisko pakalpojumu varēs saņemt ērtāk un ātrāk tepat, Siguldā, nemērojot ceļu uz citām pilsētām. Jaunatklātajā kabinetā pieejama viena no modernākajām iekārtām, un pašlaik Latvijā tādas ir tikai divas,” pauž Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

"E-radiologs" ir privāts radioloģiskās diagnostikas uzņēmums, kas dibināts 2008.gadā. Tas ir viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas pirms 14 gadiem Latvijā aizsāka teleradioloģijas izmeklējumu aprakstu veikšanu, kā arī vizuālās diagnostikas pakalpojumu sniegšanu klātienē. Līdz ar magnētiskās rezonanses kabinetu Siguldā uzņēmums nodrošina arī ultrasonogrāfijas izmeklējumu veikšanu Valmierā - ģimenes ārsta prakses telpās Stacijas ielā 26, vēsta R.R.Razums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.