Menu
 

Ķekavā atklās izstādi par "Rail Baltica" īstenošanu; noritēs tikšanās ar iedzīvotājiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - edzl.lv Foto - edzl.lv

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko piektdien, 19.augustā, plkst.14.00 atklās ceļojošo vides izstādi "Ar vienu vilcienu rītdienā" un tiksies ar iedzīvotājiem Ķekavā, informē Satiksmes ministrijā.

Ķekavas novada iedzīvotāji aicināti uz tikšanos ar satiksmes ministru un "Rail Baltica" projekta ieviesējiem Latvijā - "RB Rail AS" un SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" pārstāvjiem - par jaunās dzelzceļa līnijas projektēšanas gaitu, nākamajā gadā plānoto pamattrases būvniecību ārpus Rīgas, kā arī novadā plānotām reģionālām dzelzceļa stacijām un citiem interesējošiem tematiem.

Iedzīvotāji jautājumus var iesūtīt arī iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Izstādes atklāšana un pēc tam tikšanas ar iedzīvotājiem plānota no plkst. 14.00 līdz plkst.15.00 Ābeļdārzā, Skolas ielā 1, Ķekavā, vēsta ministrijas pārstāvji.

Izstāde "Ar vienu vilcienu rītdienā" radīta ar mērķi plašāk iepazīstināt iedzīvotājus ar topošo "Rail Baltica" dzelzceļa līniju - staciju atrašanās vietām, ātrvilciena izskatu un to, cik ātri ar jaunajiem vilcieniem varēs pārvietoties ikdienas braucienos pa Latviju vai ceļojot uz Eiropu.

Ķekavā izstāde būs aplūkojama līdz 4.septembrim. Pēc pieturvietas Ķekavā izstāde ceļos uz Baldoni, kā arī citām novadu pašvaldībām, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Izstādes ceļojums pa novadu pašvaldībām Latvijā turpināsies līdz oktobra beigām. Noslēgumā izstāde tiks nodota Latvijas dzelzceļa vēstures muzejam turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā, atgādina ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.