Menu
 

Vidzemes šosejas posmā no "Sēnītes" līdz Siguldai satiksmi pārslēdz uz vienu joslu katrā virzienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Latvijas Valsts ceļi" Foto - "Latvijas Valsts ceļi"

Sakarā ar remontdarbiem Vidzemes šosejas (A2) posmā no "Sēnītes" līdz Siguldai (39,44.–46,30. km) otrdienas laikā satiksme tur tiks pārslēgta uz vienu joslu katrā virzienā.

Kā informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC), pirmā tiks pārbūvēta labā brauktuve (virziens no Rīgas), un otrdienas laikā visa satiksme pakāpeniski tiks pārslēgta uz kreiso brauktuvi (virziens no Siguldas), pa vienu joslu katrā virzienā. Jāņem vērā, ka, mainot satiksmes organizāciju, tā īslaicīgi tiks slēgta abos virzienos!

Satiksmes organizācija pa vienu joslu katrā virzienā būs spēkā līdz ziemas tehnoloģiskajam pārtraukumam, kas ir plānots no novembra, taču tā precīzs laiks ir atkarīgs no laikapstākļiem. Ņemot vērā satiksmes intensitāti šajā posmā, paredzams, ka tā būs lēnāka, tāpēc LVC pārstāvji aicina plānot papildu laiku ceļam, kā arī pievērst uzmanību ceļa zīmēm un satiksmes organizācijas izmaiņām.

Būvdarbu ietvaros abās brauktuvēs posmā no "Sēnītes" līdz Siguldai pārbūvēs ceļa segas konstrukciju un trīs kārtās ieklās asfaltbetonu. Pārbūvēs arī Inčupītes un Egļupes caurtekas, kā arī gājēju un velosipēdistu tuneli zem Vidzemes šosejas Gaujas ciematā (42,77. km), un pieturvietās Indrāni un Gauja atjaunos esošos paviljonus.

Būvdarbus veic SIA “Binders” par līgumcenu 12 360 587 eiro (ar PVN), no tiem 10 506 498,95 eiro ir Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums. Projekta autore ir SIA “Ceļuprojekts”, būvuzraudzību veic SIA “Firma L4”. Darbus plānots pabeigt 2023.gada rudenī, vēsta LVC.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.