Menu
 

Rīgā un Pierīgā norisināsies starptautisks militārais vingrinājums; Piņķos gaidāma Zemessardzes diena

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - seržants Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija Foto - seržants Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija

No 25. līdz 28.augustam Rīgā, Jūrmalā, Bolderājā, Mārupē, Babītē un Piņķos 30.reizi norisināsies starptautiskais militārais vingrinājums “Zemessardzes patruļa”. Vingrinājumā piedalīsies Zemessardzes bataljonu, regulāro spēku veidu, sabiedroto bruņoto spēku komandas no Polijas, Lietuvas, Dānijas un citām valstīm, informē Zemessardzes 1.Rīgas brigādes Informācijas daļā.

27.augustā Mārupes novada Piņķos Babītes vidusskolas sporta laukumā Jūrmalas ielā 17 tiks rīkota Zemessardzes diena, kurā iedzīvotāji tiek laipni aicināti iepazīties ar Zemessardzes tehniku un ekipējumu, kā arī ar sabiedroto militāro ekipējumu. Mārupes novads gatavo daudzpusīgu kultūras programmu, kuru papildinās Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra defilē programma. Kultūras programmas kulminācijā paredzēta Jūras spēku orķestra rokgrupas "Vairogs" koncerts kopā ar Ati Ieviņu. Zemessardzes karavīri un zemessargi nodrošinās iespēju apmeklētākiem iepazīties ar dažādu militāro tehniku un aprīkojumu.

“Zemessardzes patruļas 2022” dalībniekiem plānoti dažādi uzdevumi ar dažādām grūtības pakāpēm, kopumā veicot vairāk nekā 45 km un pildot uzdevumus vairāk nekā 30 kontroles punktos. Vingrinājumu galvenās tēmas — kaujas šaušana, orientēšanās, sakaru procedūras, šķēršļota apvidus pārvarēšana, loģikas uzdevumi un fiziskās sagatavotības pārbaudes uzdevumi. Komandu apbalvošana notiks 28.augustā 11.00 pie Babītes vidusskolas, norāda Zemessardzes pārstāvji.

Sacensību mērķis ir noteikt zemessargu un karavīru militāro un fizisko sagatavotību, kā arī veicināt starptautisko sadarbību militārajā jomā. Sacensības norisināsies dažādos diennakts laikos, iepriekš saskaņotos īpašumos, atrodoties uz koplietošanas ceļiem un teritorijām. “Zemessardzes patruļas 2022” dalībnieki pārvietosies ar militāro tehniku un kājām, un vingrinājuma dalībnieki izmantos kaujas imitācijas un mācību munīciju, kas rada troksni un dūmus, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Militārais vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2022” tiek rīkots ciešā sadarbībā ar pašvaldību atbalstu. Vingrinājuma norise plānota gan koplietošanas teritorijās, gan iepriekš saskaņotās privātos īpašumos. Zemessardzes pārstāvji aicina ar izpratni izturēties pret vingrinājuma norisi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.