Menu
 

Ķekavā atklāta vides izstāde "Ar vienu vilcienu rītdienā" un aizvadīta tikšanās ar iedzīvotājiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko 19.augustā atklāja ceļojošo vides izstādi "Ar vienu vilcienu rītdienā” un kopā ar projekta pārstāvjiem tikās ar Ķekavas iedzīvotājiem. Izstāde Ķekavā būs apskatāma līdz 4.septembrim, un tā informē iedzīvotājus par topošo “Rail Baltica” dzelzceļa līniju, vēsta Satiksmes ministrijā.

“Ķekavas novads ietilpst prioritārajā “Rail Baltica” izbūves posmā. Tā projektēšanas darbi tuvojas noslēgumam, un nākamgad uzsāksim būvniecības darbus dienvidu virzienā no lidostas “Rīga” līdz Lietuvas robežai un Salaspils Intermodālajam kravu terminālim. “Rail Baltica” projekts dos pienesumu Pierīgas iedzīvotājiem un novada attīstībai, mudinot iedzīvotājus mainīt pārvietošanās paradumus un dodot uzņēmējiem iespēju attīstīties un izmantot dzelzceļu kravu pārvadājumiem uz Eiropu,” atzīmēja T.Linkaits, atklājot izstādi.

Pēc izstādes atklāšanas sekoja Ķekavas iedzīvotāju tikšanās ar projekta “Rail Baltica” ieviesēju pārstāvjiem Latvijā. Uz jautājumiem par “Rail Baltica” īstenošanu Latvijā un Ķekavas novadā atbildēja “Rail Baltica” kopuzņēmuma AS “RB Rail” filiāles vadītāja Latvijā Kitija Gruškevica, un SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas” valdes loceklis Artūrs Caune.

Ķekavas novadu šķērso “Rail Baltica” pamattrases posms caur Rīgu un daļa no Rīgas apvada projektēšanas posma Vangaži–Salaspils–Misa. Projektēšanas darbus Satiksmes ministrijas uzdevumā šajā posmā īsteno “RB Rail” AS, bet būvdarbus pēc konkrēto posmu būvprojektu apstiprināšanas veiks SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas”, norāda ministrijā.

Uz “Rail Baltica” dzelzceļa līnijas Ķekavas novadā plānotas divas reģionālās stacijas – Ķekavā un Baldonē. Atbilstoši prognozētai pasažieru plūsmai, Ķekavā sākotnēji paredzēts būvēt mazāko no reģionālo staciju tipveida projektiem, kuru nākotnē līdz ar pasažieru plūsmas pieaugumu varēs paplašināt. Ķekavas stacija atradīsies aptuveni 5 km attālumā no Ķekavas centra, autoceļa A5 “Rīgas apvedceļš” (Salaspils–Babīte) dienvidu pusē līdzās krustojumam ar Ziemeļu ielu. Piekļuvi stacijai plānots nodrošināt gan no Rīgas apvedceļa puses, veidojot pieslēgumu pie pašvaldības autoceļa “Misas kanāla ceļš”, gan no pašvaldības autoceļa “Vilciņi”, savukārt piekļuvi platformām – pa apakšzemes pāreju zem sliežu ceļiem un gājēju rampām abās uzbēruma pusēs. Paredzētais stacijas nosaukums ir “Ķekava”, kas tika pārliecinoši atbalstīts arī iedzīvotāju aptaujā.

No iedzīvotājiem tikšanās laikā tika saņemti dažādi jautājumi – par plānoto “Rail Baltica” reģionālo vilcienu kustības plānu un kursēšanas virzieniem, par plānoto apvienoto divlīmeņu tiltu pār Daugavu, par vietējiem šķērsojumiem un dzīvnieku pārejām, trokšņu sienu izvietojumu, kā arī atsavināšanu un citiem jautājumiem, atzīmē ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.