Menu
 

Ropažu novadā demontēti divi padomju okupācijas režīma pieminekļi

  • Autors:  LETA
Foto - www.ropazi.lv Foto - www.ropazi.lv

Ropažu novadā pabeigta divu padomju okupācijas režīma pieminekļu demontāža, informē pašvaldība. Pieminekļi atradās Muceniekos un Dreiliņos. Pieminekļi demontēti saskaņā ar 6.jūlijā pieņemto Ropažu domes lēmumu.

Ropažu pašvaldība, gatavojot lēmumu saistībā ar minētajiem pieminekļiem, veica informācijas pārbaudi un secināja, ka šo objektu atrašanās vietās nav karavīru apbedījumu, tajās nav notikušas kaujas un tās uzskatāmas tikai par vizuālu atgādinājumu padomju laika okupācijas laikam un padomju armijas slavināšanai. 

Tas šībrīža ģeopolitiskās situācijas kontekstā esot atgādinājums tai nežēlībai, agresijai un brutālai vardarbībai, ar kādu Krievija īsteno starptautisko tiesību pārkāpumus attiecībā uz Ukrainu. izvēršot plašu militāro agresiju.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ropažu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Haralds Burkovskis (NA), viens demontētais objekts atradās Muceniekos, kur kādreiz bijusi padomju armijas raķešu bāze. Tajā attēlots Ļeņins ar karogu fonā. Kā piebilda Burkovskis, objekts izskatījies pēc palielinātas betona komjauniešu nozīmītes. Otrs demontējamais objekts bija obelisks, kas veltīts Rīgas "atbrīvotājiem".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.