Menu
 

Atklāta Daugavas muzeja veidotā brīvdabas izstāde "Bioloģijas zinātne – izaugusi Salaspilī"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Daugavas muzejs piedāvā brīvdabas izstādi “Bioloģijas zinātne – izaugusi Salaspilī”, lai atskatītos uz Bioloģijas institūta 50 darbības gadiem, ļaujot katram mazliet ieskatīties laboratorijās, sarežģītajās pētniecības tēmās un zinātnieku paveiktajā. Īpaša vērtība ir izstādē apskatāmais stikla laboratorijas skapis ar priekšmetiem no Bioloģijas institūta telpām.

Izstādi var atrast pašā Salaspils centrā – pie kultūras nama “Rīgava”. Tā ir pieejama katram interesantam un garāmgājējam visu diennakti, un būs apskatāma līdz septembra beigām, informē Daugavas muzejā.

Miera ielas malā Salaspilī jau 50 gadus slejas ēka, kas nes Bioloģijas institūta nosaukumu. Pirms gada institūta darbinieki to pameta, līdzi ņemot zinātnisko laboratoriju aprīkojumu, ilgos pētījumu gados iegūtās zināšanās un atziņas, lai institūts savu darbību turpinātu jau atkal Rīgā, stāsta muzeja pārstāvji.

50 gadu ilgajā periodā Salaspils bija bioloģijas zinātnes mājas un izaugsmes vieta. Laboratorijas mainīja nosaukumus un vadītājus, vivārijā mainījās dzīvnieki, institūts mainīja priekšniekus. Dibināts kā Zinātņu akadēmijas struktūrvienība, 90.gados pārgājis Latvijas Universitātes paspārnē, institūts nemainīgi turējās pie viena galvenā principa – “lai arī kādi laiki nav bijuši, institūta nostāja visos laikos ir bijusi viena – darīt to, kas Latvijai ir vajadzīgs” (G.Andruškaitis).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.