Menu
 

Aptauja: Vairums peldbaseinu rudenī plāno strādāt; skeptiski ir Ādažos, neskaidra situācija Krimuldā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Neraugoties uz augstajām energoresursu izmaksām, 87% aptaujāto peldbaseinu vietu strādā vai plāno atsākt darbu septembrī vai oktobra sākumā, savukārt skeptiski par darba atsākšanu rudenī ir Ādažos, Saldū, Daugavpils Universitātē, bet neskaidra situācija ir Krimuldā, secināts biedrības "Peldēt droši" veiktajā peldbaseinu vietu pārstāvju aptaujā.

Kā informēja biedrības "Peldēt droši" pārstāve Renāte Franke, īsi pirms mācību gada sākuma un bažās par energokrīzi telefoniski tika aptaujāti 57 peldbaseinu pārstāvji, kur bērniem iespējams apgūt peldētprasmi.

Aptaujas rezultāti liecina, ka teju visi aptaujātie atzina - apsolīt, ka peldbaseins strādās visu ziemu, nav iespējams. Jau tagad aktīvi tiek strādāts pie efektīvākas saimniekošanas, daudzos peldbaseinos tiek ieviesti tehniski uzlabojumi, paturot prātā iedzīvotāju pirktspēju, daļā peldbaseinu tiek celtas pakalpojumu cenas, minējuši pārstāvji.

Trešā daļa aptaujāto apstiprināja, ka pakalpojumu cenas nav mainītas, piecos peldbaseinos pašlaik vēl notiek finanšu situācijas un iespēju izpēte, savukārt 17 peldbaseinos izmaiņas jau notikušas un apmeklējuma cenas pieaugušas par vidēji 30%. Teju visi cer uz valsts atbalstu, secinājuši aptaujas veicēji.

35 jeb lielākajā daļā peldbaseinu rudenī tiks īstenota arī skolu peldētapmācības programma, sacījuši peldbaseinu pārstāvji. Daudzos novados peldēšanas stundas ir paredzētas visām klašu grupām un arī pirmsskolas audzēkņiem. Teju visos peldbaseinos ir arī bērnu peldētapmācības iespējas grupās vai individuālās nodarbībās par maksu.

Daudzi peldbaseinu pārstāvji norādījuši, ka ir vērojams pieprasījuma pieaugums pēc peldēšanas apmācībām pieaugušajiem. Apmēram pusē no aptaujātajām baseinu vietām ir iespēja mācīties peldēt grupā vai individuāli ir katram interesentam jebkurā vecumā. Ir pašvaldības, kur, piesaistot dažādu projektu finansējumu, tiek organizētas arī bezmaksas nodarbības, norādījuši aptaujātie.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.