Menu
 

ATD sabiedriskā transporta biļešu iegādes sistēmai pievieno trīs jaunus maršrutus Ādažu virzienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Autotransporta direkcija Foto - Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija (ATD) turpina izveidotās sabiedriskā transporta biļešu iegādes sistēmas testēšanu, pievienojot iespēju pasažieriem iegādāties biļetes attālināti trīs reģionālās nozīmes autobusu maršrutos, kuri kursē Ādažu virzienā: Rīga-Ādaži-Kadaga, Rīga-Ādaži-Podnieki-Garkalne un Rīga-Ādaži-Carnikava. Pirmais maršruts, kurā tika veikta sistēmas ieviešana, ir reģionālās nozīmes autobusu maršruts Rīga–Kalngale–Carnikava–Kadaga.

Kā skaidro ATD, biļete pasažieriem ir pieejama QR koda veidā viedtālrunī, tās iegāde uz jaunajiem maršrutiem Ādažu virzienā ir iespējama platformās “BezRindas.lv” un “Mobilly” iepriekšējā pārdošanā no 29.augusta, bet to izmantošana paredzēta no 3.septembra. Autobusa biļeti varēs izmantot uz visiem iepriekš minēto maršrutu konkrētās dienas reisiem. Jaunā sistēma palīdzēs būtiski samazināt laiku, kas nepieciešams biļešu iegādei pie vadītāja. Patlaban biļešu iegāde pie vadītāja maršruta galapunktā var aizņemt līdz pat 15 minūtēm.

Līdz šim sabiedriskā transporta biļešu sistēmā ir veiktas pietiekami daudz darbības, kas ļāvušas nodrošināt jaunās sistēmas darbības pārbaudi reālajā režīmā. Tā kā sistēma ir jauna arī autobusu vadītājiem, tika veiktas vadītāju, kas iesaistīti procesā, apmācības. ATD plāno sabiedriskā transporta biļešu sistēmai pakāpeniski pievienot aizvien jaunus maršrutus, līdz 2022. gada beigām aptverot visus reģionālās nozīmes autobusu maršrutus Latvijā, uz kuriem patlaban biļetes var iegādāties tikai pie sabiedriskā transporta vadītāja.

“Nākotnē pasažieriem ar vienotās sabiedriskā transporta biļetes palīdzību būs iespēja vienā tālākā braucienā apvienot dažādus transporta veidus neatkarīgi no pakalpojuma sniedzēja. Vienotā biļešu sistēma ļaus nodrošināt ne tikai ērtāku, ātrāku un mūsdienīgu biļešu tirgošanu, bet kalpos arī kā papildu kontroles rīks, jo kontrolieriem brauciena laikā būs pieejama informācija par visām pārdotajām biļetēm, un caur pieeju datiem ļaus nodrošināt brīvu konkurenci visiem ieinteresētajiem biļešu tirgotājiem,” vēsta Autotransporta direkcijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.