Menu
 

Salaspils novadā reģionālā sabiedriskā transporta kursēšanas grafiki pielāgoti skolēnu vajadzībām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Lai Salaspils novada skolēniem arī šajā mācību gadā būtu ērtāka nokļūšana uz skolu un no skolas mājās ar reģionālajiem sabiedriskajiem autobusiem, no 1.septembra stājas spēkā izmaiņas kustības sarakstos maršrutos Salaspils-Daugavas muzejs-TEC-2-Saulkalne un Rīga-Saurieši-Salaspils. Izmaiņas saistītas ar reisiem no rīta uz skolu pirms plkst.8.00 un pēc plkst.15.40, informē VSIA "Autotransporta direkcija".

Maršrutā Nr.5835 "Salaspils-Daugavas muzejs-TEC-2-Saulkalne" tiek slēgti vairāki reisi - ar izpildi darbdienās plkst.6.15 no Salaspils skolas līdz Daugavas muzejam, kā arī darbdienās plkst.6.30 no Daugavas muzeja līdz Salaspils skolai. Slēgto reisu vietā būs jauni reisi - darbdienās autobuss no plkst.7.00 un no plkst.15.55 kursēs apkārt Doles salai maršrutā Salaspils skola-Daugavas muzejs-Salaspils skola, savukārt jaunajos reisos Salaspils skola-Saurieši-Dobelnieki mācību laikā darbdienās (izņemot svētku dienas) autobuss plkst.6.45 un plkst.15.45 izbrauks no pieturas "Salaspils skola", kā arī plkst. 7.15 un plkst.16.15 izbrauks no pieturas "Dobelnieki". 

Tāpat turpmāk autobuss reisā "Salaspils skola-Salaspils (Miera iela)-DS Rūķīši-Krustpils iela" darbdienās no pieturas "Salaspils skola" izbrauks nevis plkst. 6.45, bet par 10 minūtēm agrāk - plkst. 6.35; reisā darbdienās, kurā autobuss plkst.7.20 izbrauca no pieturas "Granīta iela", turpmāk kursēs par 10 minūtēm agrāk jeb plkst. 7.10, turklāt tas ir pagarināts līdz pieturai "DS Getliņi"; savukārt reisā darbdienās, kurā autobuss plkst.16.20 izbrauca no pieturas "Salaspils skola", turpmāk autobuss kursēs par 20 minūtēm agrāk jeb plkst.16.00 un arī tiek pagarināts līdz pieturai "DS Getliņi", vēsta "Autotransporta direkcijā".

Maršrutā Nr.5836 "Rīga-Saurieši-Salaspils" ir izmaiņas reisos, kas tiek izpildīti no pieturas "Rīga (Riepnieku iela)", - tiek slēgts reiss ar izpildi darbdienās mācību gada periodā plkst.16.45, un tā vietā reisam plkst.16.50 noteikta izpilde visa gada garumā.

Salaspils novada noteikumi paredz, ka pašvaldība nodrošina autobusu skolēniem, kuru dzīvesvietas atrodas tālāk par 3 km no sabiedriskā transporta pieturas vai tuvākās izglītības iestādes. Ārpus pilsētas dzīvojošiem skolēniem būs pieejams sabiedriskais transports, un pašvaldības autobuss viņiem nav nepieciešams, lai nokļūtu uz skolu un atpakaļ mājās, norāda "Autotransporta direkcijā".

No šī gada 1.septembra pašvaldības autobusu nodrošinās tikai 1.-9. klašu skolēniem, kuri apgūst speciālās izglītības programmas saskaņā ar pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu, šīs programmas netiek īstenotas Salaspils skolās. Ir iespēja pieteikties bezmaksas braukšanas kartēm Salaspils skolu izglītojamiem, kuru dzīvesvieta ir Salaspils novada teritorijā (Saulkalne, Doles sala, Acone, Cekule, Pikurģas, Ruki, TEC-2 u.c.), lai darbdienās nokļūtu no mājām uz skolu un atpakaļ. Pašvaldība vienam skolēnam apmaksā līdz 88 braucieniem mēnesī.

Lai skolēns saņemtu bezkontakta braukšanas karti, vecākam vai likumiskajam pārstāvim, vai skolēnam ir jāinformē klases audzinātāja un vecākam jānoslēdz vienošanās ar skolu par kārtību, kādā tiek izsniegtas un izmantotas bezkontakta braukšanas kartes Salaspils novada teritorijā. Pārejas posmā no 2022.gada 1. līdz 16.septembrim skolēni varēs bezmaksas izmanot sabiedrisko transportu, uzrādot derīgu skolēna apliecību un saņemot bezmaksas biļeti pie autobusa šofera, skaidro "Autotransporta direkcijā".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.