Menu
 

Krimuldas un Lēdurgas pagastos no oktobra pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA "Entalpija-2" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, kas paredz no 1.oktobra palielināt ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus Krimuldas un Lēdurgas pagastos, informēja SPRK.

No oktobra par ūdensapgādi "Entalpija-2" klientiem būs jāmaksā 1,36 eiro par kubikmetru, kas ir par par 27% vairāk nekā šobrīd, bet kanalizācijas tarifs pieaugs par 26%, sasniedzot 1,61 eiro par kubikmetru.

SPRK norāda, ka tarifu pieaugums saistīts ar būtisko elektroenerģijas cenu kāpumu.

"Entalpija-2" tarifu projektu SPRK apstiprināšanai iesniedza 27.jūlijā. Savukārt 4. un 9.augustā tika iesniegti izmaksu pamatojošie dokumenti un precizēts tarifu projekts. Salīdzinot ar sākotnēji SPRK vērtēšanai iesniegto, ūdensapgādes pakalpojumu tarifu komersants palielināja par 0,05 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifu - par 0,06 eiro.

Kompānijas "Entalpija-2" apgrozījums 2021.gadā bija 495 807 eiro, savukārt zaudējumi veidoja 6320 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānija reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 136 560 eiro. Uzņēmums pieder Siguldas novada pašvaldībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.