Menu
 

Baldonē atklās vides izstādi "Ar vienu vilcienu rītdienā" par "Rail Baltica" dzelzceļa līniju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - edzl.lv Foto - edzl.lv

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko trešdien, 7.septembrī, plkst.16.00 pie Baldones Kultūras centra atklās ceļojošo vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā” un kopā ar “Rail Baltica” projekta ieviesējiem tiksies ar iedzīvotājiem, informē Satiksmes ministrijā.

Pēc izstādes atklāšanas Baldones iedzīvotājiem būs iespēja tikties ar satiksmes ministru un “Rail Baltica” projekta ieviesējiem Latvijā – “RB Rail AS” un SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas” pārstāvjiem – un uzzināt par jaunās dzelzceļa līnijas projektēšanas gaitu, nākamajā gadā plānoto pamattrases būvniecību ārpus Rīgas, kā arī novadā plānotajām reģionālajām dzelzceļa stacijām un citiem interesējošiem tematiem.

Iedzīvotāji jautājumus var iesūtīt arī iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Izstādes atklāšana un pēc tam tikšanas ar iedzīvotājiem plānota no plkst. 16.00 līdz plkst.17.30 pie Baldones Kultūras centra Daugavas ielā 2, Baldonē, norāda ministrijas pārstāvji.

Kā ziņots iepriekš, izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā” radīta ar mērķi plašāk iepazīstināt iedzīvotājus ar topošo "Rail Baltica" dzelzceļa līniju – staciju atrašanās vietām, ātrvilciena izskatu un to, cik ātri ar jaunajiem vilcieniem varēs pārvietoties ikdienas braucienos pa Latviju vai ceļojot uz Eiropu.

Augustā izstāde viesojās Ķekavā, bet Baldonē tā būs aplūkojama līdz 21.septembrim. Pēc pieturvietas Baldonē izstāde ceļos uz Ropažu novadu, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Izstādes ceļojums pa novadu pašvaldībām Latvijā turpināsies līdz oktobra beigām. Noslēgumā izstāde tiks nodota Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam, turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā, vēsta ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.