Menu
 

Jaunķemeros aicina piedalīties talkā krokainās rozes izplatības mazināšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pasaules Dabas fonds un Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar uzņēmumu “Lidl Latvija” sestdien, 10.septembrī, no plkst.11.00 līdz 14.00 aicina piedalīties dabas saglabāšanas iniciatīvas “Daru labu dabai” talkā Jaunķemeros. Pasākumā plānots turpināt ikgadējos darbus invazīvās svešzemju sugas – krokainās rozes (Rosa rugosa) –  izplatības mazināšanai, informē fonda pārstāvji.

“Daru labu dabai" pasākumi talku veidā sniedz ikvienam interesentam iespēju tikies ar dabas ekspertiem un kopīgi darboties dabas teritoriju atjaunošanā, gūstot jaunas zināšanas par dažādiem biotopiem, dabas vērtībām un šoreiz tieši par piekrastes biotopiem – kāpām, to lomu ekosistēmā un galvenajiem apdraudējumiem. Dienas uzdevums būs ravēt invazīvo auga sugu – krokaino rozi.

“Invazīvās sugas, kuru vidū ir arī krokainā roze, negatīvi ietekmē vietējās augu un dzīvnieku sugas un biotopus, stipri samazinot vietējo sugu daudzveidību. Visjutīgākie ir tieši piejūras kāpām raksturīgie augi. Vietās, kur aug krokainā roze, samazinās arī atpūtai piemērotas platības, un atpūtnieki izvēlas ar šiem augiem neapaugušas pludmales vai to daļas,” stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes Ķemeru Nacionālā parka dabas centra vadītāja Agnese Balandiņa.   

Dalība pasākumā ar iepriekšēju pieteikšanos līdz 8.septembrim, aizpildot pieteikuma anketu. Pasākuma noslēgumā visi talcinieki tiks cienāti ar spēcinošu zupu. Dalībnieki aicināti ņemt līdzi savus traukus. Vairāk informācijas par pasākumu pieteikuma anketā un “Facebook”, vēsta fonda pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.