Menu
 

Jauno elektrovilcienu pirmo sastāvu plānots iekļaut maršrutos nākamā gada janvārī

  • Autors:  LETA
Foto - "Pasažieru vilciens" Foto - "Pasažieru vilciens"

Jauno elektrovilcienu pirmo sastāvu plānots iekļaut maršrutos nākamā gada janvārī pēc tam, kad vilcienam būs veiktas visas nepieciešamās pārbaudes, trešdien pirmā elektrovilciena prezentācijā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā informēja "Škoda Vagonka" valdes priekšsēdētājs Martins Bednarzs.

Viņš arī sacīja, ka patlaban uz Latviju ir piegādāti divi vilcienu sastāvi, kuriem pirmie dinamiskie testi jau ir veikti, bet ražotnē Čehijas pilsētā Ostravā esošie 40% vagonu no visa pasūtītā apjoma ir pēdējā montāžas fāzē.

Pasākumā piedalījās arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K), kurš norādīja ka "Latvija ir pēdējā Eiropas Savienības (ES) valsts, kurā vēl kursē šādi [pašreiz apritē esošie] padomju laika vilcieni". Viņš arī atzīmēja, ka Latvija ir pēdējā ES valsts, kas vēl maina savu ritošo sastāvu.

Prezentācijas laikā AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis skaidroja, ka vēl tiek strādāts pie jauno elektrovagonu uzlabojumiem, par piemēru minot faktu, ka jaunajos vagonos nav izveidotas riteņu novietnes, ko plānots risināt.

Tāpat VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes loceklis Rinalds Pļavnieks, skaidrojot valsts transporta infrastruktūras plānus, teica, ka nākamnedēļ plānots uzsākt noslēdzošo būvniecības fāzi 48 stacijās un pieturas punktos virzienos - Rīga-Skulte, Rīga-Krustpils, Rīga-Jelgava, Rīga-Tukums - kā arī atjaunot pasažieru infrastruktūru līnijā uz Bolderāju.

"Pasažieru vilciens" līdz 2023.gada beigām plāno saņemt visus 32 pasūtītos elektrovilcienu sastāvus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.